Η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, συνοδευόμενη από ομάδα υποψηφίων συμβούλων τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!», επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας όπου συναντήθηκε με τον διοικητή Επιπυραγό Σπυρίδη Χρήστο καθώς και με τους πυροσβέστες οι οποίοι τελούσαν σε υπηρεσία.

Συζήτησαν τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζοντας κατ΄ αρχήν ότι με προσωπική πρωτοβουλία του διοικητή και με εθελοντική εργασία των πυροσβεστών, με ανιδιοτέλεια ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016 την ανακατασκευή και επιδιόρθωση του κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες εργασίες αποπερατώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας θέλει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες του Δήμου Εορδαίας με αμεσότητα και ενημέρωση για την προστασία τους και επίλυση των προβλημάτων που άπτονται τής αρμοδιότητάς της.

Επιζητούν συνεργασία με όλους, Δήμαρχο και Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, σε όλες τις κατευθύνσεις, αναφέροντας πως δεν έχουν την αγαστή συνεργασία που θα επιθυμούσαν με τον Δήμο Εορδαίας. Θέλουν συνεργασία για τη διάθεση οχημάτων βαρέως τύπου οπουδήποτε χρειαστεί μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Να γίνεται έλεγχος από το Δήμο για τη συντήρηση των δασικών δρόμων έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής και σε κάθε τοπική κοινότητα να υπάρχουν υδροστόμια έτοιμα να διαθέσουν νερό για εκάστοτε ανάγκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας διενεργεί ελέγχους στις επιχειρήσεις για να βεβαιωθεί ότι πληρούνται τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας, ζητούν όμως από το Δήμο τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικοπέδων από μπάζα, αφού αυτά αποτελούν κίνδυνο για πυροδότηση πυρκαγιών.

Ζητούν διακαώς να γίνει φρεάτιο στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων τους ο οποίος έχει πρόσοψη 16 μέτρα. Οι ίδιοι έχουν προμηθευτεί τα υλικά (σωλήνες) από δωρεά για να συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό ο οποίος απέχει μόλις 180 μ. από τις εγκαταστάσεις την Υπηρεσίας, το θέμα όμως εκκρεμεί καθότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε αδράνεια. Η κατασκευή του φρεατίου είναι απαραίτητη και αναγκαία, αφού και οι γείτονες διαμαρτύρονται καθώς τα νερά από το πλύσιμο των οχημάτων δεν έχουν δρόμο διαφυγής και απλώνονται στο δρόμο.

Ζητούν επίσης της σύνδεση του internet με το μητροπολιτικό δίκτυο, καθώς επίσης και να τους αποδοθεί ο διπλανός από την υπηρεσία χώρος για τη δημιουργία στίβου μάχης για τη σωστή εκπαίδευση των νέων πυροσβεστών.

«Ας ελπίσουμε πως η επερχόμενη δημοτική αρχή θα είναι πιο αποτελεσματική, εμείς δεν έχουμε προσωπικό όφελος και λειτουργούμε με την καρδιά και την ψυχή μας», ανέφερε κλείνοντας ο διοικητής κ. Σπυρίδης.

Η κα. Τερζοπούλου ήταν απόλυτα θετική με την κατασκευή τού φρεατίου θεωρώντας το ως ένα έργο απαραίτητο και τόνισε: «Θα φροντίσουμε να προχωρήσει η γραφειοκρατία γιατί δυστυχώς υπάρχει ευθυνοφοβία από τους αρμόδιους ως προς το θέμα αυτό».

Ευελπιστεί κι αυτή με τη σειρά της στην καλή συνεργασία τής Δημοτικής Αρχής με την Υπηρεσία ώστε «ποτέ να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών και προσωπικών περιουσίων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τόνισε επίσης πως θεωρεί ως προτεραιότητα να υπάρχουν πλήρως λειτουργικά υδροστόμια σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, τη συντήρηση των δασικών δρόμων και την καθαριότητα και αποψίλωση των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων για αποφυγή πυρκαγιών, ενώ θα φροντίσει ακόμη για τη σύνδεση της Υπηρεσίας με το μητροπολιτικό δίκτυο.

Η κα. Τερζοπούλου αισθανόμενη ικανοποιημένη από τη συνάντηση αυτή αποχώρησε χαιρετίζοντας τους πυροσβέστες που παρίσταντο.

Σε αυτήν την συνάντηση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: o κ. Δαδόπουλος Πάρις, ο κ. Καλαβρινός Γεώργιος ο κ. Κωστίδης Ιωάννης (που τοποθετήθηκε), η κα. Κωτσίδου-Ιωσηφίδου Αναστασία, η κα. Λιόλιου-Εξακουστίδου Ελένη, ο κος. Ταϊρίδης Χρύσανθος (που τοποθετήθηκε), η κα. Τσάγια Ειρήνη και ο κ. Χαϊτίδης Γεώργιος (που τοποθετήθηκε).