Σ. Κοκκινίδης: “Αναγκαιότητα σύγκλησης έκτατου δημοτικού συμβουλίου ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας”

17 Απριλίου 2019
19:38

Εισάγεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής  Μακεδονίας.

Το Νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα.

Είναι γνωστό πως στο Σχέδιο Νόμου προβλέπεται η ίδρυση δυο νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων υγείας με έδρα την Πτολεμαΐδα. Έτσι η Πτολεμαΐδα γίνεται από το 2020 η πόλη που θα φιλοξενεί το σύνολο των ιατρικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται σαφέστατα για μια εξέλιξη που θα βοηθήσει σημαντικά στη μεταλιγνιτική εποχή που εισέρχεται η περιοχή. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για την ΕΟΡΔΑΙΑ, η οποία  πρέπει να χτιστεί σε στέρεες βάσεις, με άποψη και στόχους αναβάθμισης του προφίλ της.

Ωστόσο, η δημιουργία των νέων τμημάτων συνδέεται και με τις υποδομές που θα στεγάσουν τις νέες δραστηριότητες . Οφείλουμε λοιπόν άμεσα να καταθέσουμε προτάσεις για τη δημιουργία νέων απαραίτητων σύγχρονων υποδομών.

Ως παράταξη έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη συνολική λειτουργία των τριών Τμημάτων Υγείας καθώς και για τη σύνδεσή τους με το Μποδοσάκειο Γενικό Νοσοκομείο.

Είναι σημαντικό να απαντηθούν άμεσα τα ζητήματα των υποδομών, καθώς δεν υπάρχει χρόνος,  και να δοθούν λύσεις συγκεκριμένες.

Καλούμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις υποδομές, όπου θα φιλοξενηθούν τα δυο νέα τμήματα. Απαραίτητος  πλέον είναι και ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων.

Ταυτόχρονα καλούμε και την Περιφερειακή Αρχή να συμβάλει στο διάλογο για την επόμενη  μέρα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Υγείας στην Πτολεμαΐδα.

2 σχόλια

  • Εύγε… Αυτό θα πει πρόγραμμα όραμα και γνώση. Πάμε δυνατά κ Κοκκινίδη, ο μόνος άξιος υποψήφιος και όχι ξαναμασιμενη τροφη, γι’αυτό και έχει τόση απήχηση στον κόσμο, και κυρίως στους νέους. Είμαστε μαζί σου

  • Όταν ο πρωθυπουργός σού πουλούσε την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ δεν ήσουν τόσο πρόθυμος κ κοκινιδη λιτουργητε αλλά καρτ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.