Aνακοίνωση της N.E ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, για όσα συνέβησαν χθες στην Πτολεμαΐδα: “Τώρα που έπεσαν οι μάσκες, φάνηκε το αληθινό σας πρόσωπο”

18 Απριλίου 2019
10:20

Τη στιγμή που συντάσσεται η ρηματική διακοίνωση για το απαράγραπτο δικαίωμα της χώρας μας στην διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και η ΧΑ δημιουργεί χαμό στο ελληνικό κοινοβούλιο, προσβάλλοντας τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, την ίδια στιγμή ομοϊδεάτες τους σε σχηματισμό ταγμάτων εφόδου, επιχειρούν να δημιουργήσουν αντισυγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα και να ακυρώσουν πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Δύο ακροδεξιές ομάδες, μία εισαγόμενη από τη Κατερίνη και μία τοπική που αυτοπροσδιορίζεται ως «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», με εμπρηστικά συνθήματα όπως, «φωτιά-φωτιά στα κόκκινα σκυλιά», «αλήτες προδότες πολιτικοί» κ.α., προσέβαλαν με την παρουσία τους αυτό το μαρτυρικό τόπο, εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις, πιστεύοντας πως οι δημοκρατικοί πολίτες της Εορδαίας θα φοβηθούν και η εκδήλωση θα ακυρωθεί.

Όμως αυτή  η πόλη της ειρηνικής συνύπαρξης, αυτός δημοκρατικός τόπος, ο τόπος των προσφύγων προγόνων μας που δημιούργησαν πολιτισμό με τους ντόπιους κατοίκους, είπε ένα βροντερό όχι στους επίγονους των ταγμάτων ασφαλείας και των Γκοτζαμάνηδων, τους νεοναζί υβριστές της δημοκρατίας.

Και η συγκέντρωση έγινε και επιτυχία είχε και οι μάσκες έπεσαν φανερώνοντας το αληθινό τους πρόσωπο. Το πρόσωπο του φασισμού και ατου μίσους.

Νίκησε η δημοκρατία, ο διάλογος και ο πολιτισμός.

Με αυτό το πραγματικό τους πρόσωπο πλέον θα τους αναγνωρίζουμε, ως παρακρατικές εγκληματικές οργανώσεις, που επιδίδονται σε ασκήσεις πατριδοκαπηλίας σπέρνοντας το μίσος και το διχασμό σε αυτή την ήσυχη πόλη.

Από εδώ και πέρα τους θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς, κάθε πράξης βίας, ή στοχοποίησης πολιτών.

Καλούμε κάθε δημοκράτη Εορδαίο πολίτη, να γυρίσει την πλάτη του σε όσους σπέρνουν το διχασμό, αλλά και σε αυτούς που τους καλύπτουν.

Καλούμε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, να πάρουν θέση απομονώνοντας τους κήρυκες του μίσους.

Κανείς πλέον δε μπορεί να δείχνει ανοχή, για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.

Κανείς πλέον δε μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις εγκληματικές συμπεριφορές ως πολιτικές.

Η Εορδαία των μαρτυρικών χωριών, ο τόπος της δημοκρατίας και του πολιτισμού έδωσε την απάντηση που πρέπει στις οργανωμένες νεοναζιστικές συμμορίες, αλλά και σε αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως τους «χρήσιμους ηλίθιους» για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να σιωπά, ή να λέει «δεν ξέρω».

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες ξέρεις.

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

28 σχόλια

    • Γιατί ο Παπαδημούλης δεν ψήφισε το 2006 το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που ψηφίσυηκε από όλους τους Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΚΚΕ;

    • Μια ζωή ψευτες είστε ρε συριζοτρόλλ

      Eliza Vozemberg MEP
      ‏ @vozemberg

      Ενημερώνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι την 15/4 ώρα 17.00 στο Στρασβουργο ήμουν ΠΑΡΟΥΣΑ στην Ολομέλεια και εννοείται ότι ΣΤΗΡΙΞΑ την πρόταση @Notis_Marias για συζήτηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Κατανοητό;
      12:45 π.μ. – 17 Απρ 2019

  • Οι μάσκες έπεσαν εδώ και καιρό, με δηλώσεις βουλευτών του Σύριζα ότι ο εμφύλιος δεν τελείωσε, με το ξύλο και τα ληγμένα χημικά, με τις προληπτικές συλλήψεις, με το ξεπούλημα της Μακεδονίας για το οποίο δε ρωτήθηκαν οι Έλληνες πολίτες! Πρώτη φορά φασιστερά!

  • Εσείς δεν ήσασταν που ουρλιάζατε,βρίζατε και καίγατε επί μια 5ετία; Νομιμοποιήσατε την βία λεκτική και σωματική. Λουστείτε τώρα τα αποτελέσματα.

  • Παιδια…παμε να φυγουμε απο το Καιλαρι οσοι ειμαστε υπερ της συμφωνιας οι Πτολεμαιοι Μακεδονες αυτα τα επαναστατικα πατριωτικα παλικαρια (not) μας θεωρουν ανεπιθυμητους τα μαθατε?
    Ειμαστε αριστεροστροφοι φασιστες και κονδυλοφοροι σε εντεταλμενη υπηρεσια

    Ναι..και υστερα ηρθαν οι μελισσες ο γαιδαρος πεταει και υπαρχει Αη Βασιλης… οτι πειτε κυριοι ακομματιστοι απ τα lidl δεξιουληδες θα σας πω εγω ποιος θα ειναι ανεπιθυμητος και ποιος θα φοβαται να πει τη γνωμη του και να κυκλοφορει μεσα στη πολη…. απο φοβο μη τυχον και στοχοποιηθει

    Αλαξτε πλευρο μονο να δειτε κι αλλα ονειρα! Αααααντε….

  • Έχετε βαπτίσει όλους τους Έλληνες Χ.Α. Ο καιρός σας τελειώνει. Θα επιστρέψετε σε μονοψήφια ποσοστά και να σας δω τότε που θα κρύβεται το τομάρι σας. Και μην ξεχνάμε. Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΙΝΑΙ ΜΊΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ.

    • Ναι βρε οκ..ηρεμησε… μην φωνασκεις
      θα ερθει ο Κουλης της Siemens που θα ακυρωσει την συμφωνια και θα τρως και με χρυσα κουταλια μετα
      τελος τα προβληματα ολοι θα τρεχουμε στα λιβαδια απο χαρα και θα τραβαμε τις κοτσιδες μας

      Κι υστερα ηρθαν οι μελισσες!

      • Όπως βλέπεις, δεν γράφω ούτε για Κουλη, ούτε για κανέναν άλλο. Και όπως σε κόβω, κοτσίδες σίγουρα έχεις. Δεν φταίει κανένας, φταίει το Kozan.gr που δεν αφήνει όλα όσα γράφω να φαίνονται. Ο Αλ6, ο άνθρωπος τον μεγάλων αλλαγών,ο άνθρωπος που έχει βαπτίσει όποιον αγαπάει την χώρα του φασίστα, ο άνθρωπος που που επειδή τον αγαπάει τόσο πολύ ο κόσμος, βγαίνει με καμία 10 κλούβες των ματ για να πάει κάπου. Φάε το κουτόχορτο και άσε εμάς που βλέπουμε τα πράγματα με ποιο καθαρό οπτικό πεδίο να λέμε τα δικά μας.

      • Ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ του Καλογρίτσα μας κόστισε 100 δις, αυτά θα είναι πολύ δύσκολο να τα ξανακερδίσουμε γιατί δεν ήταν λεφτα ήταν η προοπτική της οικονομίας μας που δεν πρόκειται να την εμπιστευτεί κανένας για πολλά χρόνια.
        Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν είπε ότι θα ακυρώσει την συμφωνία ,αντίθετα ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ σε όλες τις δηλωσεις του έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο ,τελικά σου έφερε άλλα 2 αξίας 12 δις
        https://www.youtube.com/watch?v=yAzXYffIwSY

  • Επειδή η Πτολεμαΐδα είναι μικρή πόλη και σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε, αλλά κυρίως θυμόμαστε…
    Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κοζάνης κ.Κώστας Πασσαλίδης καθώς και το μέλος της συντονιστικής κ. Καραμπίκας Φάνης ήταν ενεργά μέλη ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα πολύ κοντά σε γραφεία βουλευτών όπως πχ του κυρίου Λωτίδη.
    Οι θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των Σκοπίων είναι γνωστές και καταγεγραμμένες. Οι κύριοι Πασσαλίδης και Καραμπίκας τις γνώριζαν και συμφωνούσαν τότε.
    Σήμερα, από άλλη θέση (ευρισκόμενοι πάλι σε κυβερνητικό κόμμα) υποστηρίζουν τα αντίθετα. Χρησιμοποιούν τη φρασεολογία του κ Τσίπρα , ότι είναι φασίστες και ακροδεξιοί όσοι είναι αντίθετοι στην συμφωνία Κοτζιά -Ντιμιτρόφ. Το επιχείρημα αυτό καλλιεργείται εδώ και χρόνια από τα ιδρύματα του Σόρος και τους εγχώριους υπαλλήλους του για να περάσει μια υποχώρηση της Ελλάδας στο θέμα αυτό. Δηλαδή το Εθνικό θέμα έγινε απλά πολιτικό στο οποίο κάποια κόμματα θα ήταν υπέρ της υποχώρησης δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ.
    Σύμφωνα με το αβάσιμο επιχείρημα του κ.Τσίπρα και Πασσαλίδη, φασίστες ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και η Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κυρία Δαμανάκη που πήγε το 1992 στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και δε διαφώνησε με την Εθνική θέση: κανένα όρος Μακεδονία στο όνομα του γειτονικού κράτους.
    Τέλος, κατά τους κ Τσίπρα και Πασσαλίδη είναι φασίστες όσοι αντιδρούν στην συμφωνία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κοτζιάς που:
    1. Έκαναν μυστική διπλωματία καθοδηγούμενοι από τον Αμερικανό Πρέσβη, τα ιδρύματα του Σόρος και την κ.Μέρκελ
    2. Εμφάνισαν τη συμφωνία λίγες ώρες πριν την υπογραφή της και την υπέγραψαν χωρίς να ρωτηθεί ο λαός
    Είναι οι Δημοκράτες;;;

  • Αρνείται την άρση ασυλίας του ο Παύλος Πολάκης. Καμία ανακοίνωση για αυτό θα βγάλετε ο άντρακλας ο κρητηκαρος κρύβεται πίσω από την ασυλία του χαχαχαχαχαχαχαχαχα όλοι τέτοιες κότες είστε.

  • Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, πηγαίνει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στα Σκόπια και αφήνει τα ωραία ελληνικά λεφτά μας.Τέτοιοι υποκριτες και πατριδοκαπηλοι είναι.

    • Εσύ που το ξέρεις; Τους παρακολουθείς και καταγράφεις τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους; Μήπως τους καταδίδεις κιόλας; Την κουκούλα θα τη βγάλεις ποτέ;

  • Από αυτά που γράφετε, ένα συμπέρασμα έβγαλα: μάλλον δεν έχετε καθρέφτες οι συριζαίοι, να σας κάνουμε δώρο έναν να κοιτάζεστε που και που… λεφτά υπάρχουν άλλωστε!
    Στο κείμενό σας είναι σαν να περιγράφετε εσάς βρε δεν το καταλάβατε;

  • Βγάλτε πρώτα τις δικές σας τις μάσκες και βάλτε και καμιά υπογραφή στα κείμενά σας και μετά μιλάμε. Όπως βλέπετε οι μόνοι που δεν φοράνε μάσκες και έχουν ον/μο είναι οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες

  • Σε ολο το αρθρο που διαβασα γραφουνε μεσα για δημοκρατια χαχαχαχαχ ποιοι αυτοι η αριστεροι η δημοκρατες που αποκαλουν ολο τον κοσμο φασιστες

  • Και που το είδες το πρόβλημα; Πάμε και στη Γερμανία και στη Βουλγαρία και παντού για ψώνια και οτιδήποτε άλλο, όπως πολύς κόσμος ψωνίζει και από το ίντερνετ. Το πρόβλημα που το είδες;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.