Kozan.gr: Αθηνά Τερζοπούλου, υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας, στο kozan.gr: «Είναι πολύ καιροσκοπικό να λένε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, που πλαισιώνουν τον συνδυασμό του κ. Κοκκινίδη, ότι εμείς λειτουργούμε ως πατριδοκάπηλοι» (A’ Mέρος Συνέντευξης)

18 Απριλίου 2019
13:35

 

Στους λόγους της απόφασης διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου της Εορδαίας, τις πιθανότητες συνεργασίας με άλλες παρατάξεις αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί» και υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας, Αθηνά Τερζοπούλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο kozan.gr.

«Το κίνητρο μας είναι να πάμε τον τόπο μας μπροστά» αναφέρει η κ. Τερζοπούλου, αναλύοντας τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να κατέλθει ως υποψήφια στον Δήμο Εορδαίας, ενώ αναφερόμενη στη συνεργασίες με άλλες παρατάξεις υπογραμμίζει « ο νόμος του «Κλεισθένη» σε αυτό το πνεύμα είναι σωστός, διότι ευνοεί τις συνεργασίες και το ζητούμενο στις κοινωνίες είναι η συνεργασία, η συνυπευθυνότητα και η αλληλεγγύη.».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δεσμευτικές αποφάσεις που ανακοίνωσε ότι θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση εκλογής της, η επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί» αναφέρει «Με ένα ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο και από εκεί και πέρα σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με συλλόγους και με κυβερνητικούς παράγοντες, και με την Περιφέρεια. Εμείς θα είμαστε προσανατολισμένοι να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών που μας βρίσκει αντίθετους.». Επιπλέον, στρέφοντας τα «πυρά» της προς τον συνυποψήφιό της για το Δήμο Εορδαίας Στάθη Κοκκινίδη επισημαίνει πως «Είναι πολύ καιροσκοπικό θα έλεγα να λένε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που πλαισιώνουν τον συνδυασμό του κ. Κοκκινίδη, ότι εμείς λειτουργούμε ως πατριδοκάπηλοι και ότι το κάνουμε για λόγους ψηφοθηρίας.»

Διαβάστε αναλυτικά τo A’ μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στη Νατάσα Χατζηγεωργίου:

Ν.Χ.: Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφια στον Δήμο Εορδαίας; Ποιο ήταν το κίνητρο;

Α.Τ.: Το κίνητρό μας ξεκινά από την ευαισθησία και το φιλότιμο που έχουμε να προσφέρουμε στις τοπικές υποθέσεις και πιστεύουμε ότι ο δήμος πρέπει να είναι αλληλέγγυος σε όλους, όλοι οι δημότες πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια, να αισθάνονται ότι ο δήμος είναι δίπλα τους, ένας δήμος με πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα που ήταν ενεργειακή πρωτεύουσα για πολλές δεκαετίες, στη Ελλάδα που περνάει τη φάση της μεταλιγνιτικής περιόδου. Θα πρέπει όμως με τολμηρές συνεργασίες και με μελέτες και με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, να κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Το κίνητρο μας είναι να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Ν.Χ.: Μιας και κάνατε λόγο για «τολμηρές συνεργασίες, θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε μιλήσει με τους συνυποψηφίους σας για να συζητήσετε πιθανότητες συνεργασιών και εάν το επιδιώξετε και μετεκλογικά στην περίπτωση που αναλάβετε τα ηνία του Δήμου Εορδαίας, καθώς o «Κλεισθένης» ευνοεί τις συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων.

Α.Τ.: Βεβαίως και ο νόμος του «Κλεισθένη» σε αυτό το πνεύμα είναι σωστός, διότι ευνοεί τις συνεργασίες και το ζητούμενο στις κοινωνίες είναι η συνεργασία, η συνυπευθυνότητα και η αλληλεγγύη. Η κοινωνία είναι πιο μπροστά από την πολιτική και αυτό απαιτεί σήμερα, αυτοί που θα βρεθούν στην Δημοτική Αρχή και θα την συνθέσουν να λειτουργήσουν συναινετικά, με σεβασμό και κατανόηση ο ένας προς τον άλλο. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει , καθώς περνάμε μια περίοδο εκλογικής αναμέτρησης και μπορεί να λειτουργούμε ο ένας προς τον άλλο με καχυποψία. Αλλά νομίζω όταν αν ανασύρουμε από μέσα μας ότι καλύτερο έχουμε και ευγενές, νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε πάρα πολύ καλά. Γιατί αν παρακολουθεί κανείς και τις προγραμματικές μας δηλώσεις και αυτά που οραματίζεται ο καθένας από τους συνυποψηφίους Δημάρχους για τον τόπο μας, σε αρκετά συγκλίνουμε.

Ν.Χ.: Θέλετε να μου αναφέρετε δυο τρία παραδείγματα για θέματα στα οποία συγκλίνετε με άλλους συνδυασμούς;

Α.Τ.: Στα περισσότερα θέματα συγκλίνουμε. Και στην διαχείριση της καθημερινότητας που είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να αντιμετωπιστεί, και με την καθαριότητα, την διαχείριση των αστικών αποβλήτων, την καλή κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αλλά και στους άλλους δρόμους, ο φωτισμός, η εξάλειψη του φαινομένου των αδεσπότων. Όλοι έχουν μιλήσει γι΄ αυτά τα θέματα και όλους μας απασχολούν. Και ο πολιτισμός θέλουμε επίσης να είναι πρώτης προτεραιότητας και στον αθλητισμό θέλουμε να γίνουν καινοτομίες. Υπάρχει σύμπλευση. Η ουσία είναι όλα αυτά να γίνονται χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και χωρίς κομματικές ντιρεκτίβες. Να υπηρετήσουμε δηλαδή απλά, όμορφα και για το συμφέρον των πολιτών.

Ν.Χ.: Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η σύμπνοια που περιγράφετε, γιατί δεν επιχειρήθηκε να υπάρξουν συμπλεύσεις προεκλογικά, ώστε να δημιουργηθούν πιο ευρείς συνδυασμοί οι οποίοι θα είχαν ενδεχομένως και μία διαφορετική δυναμική;

Α.Τ.: Δεν επιχειρήθηκε γιατί νομίζω ότι ο καθένας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση των κοινών υποθέσεων, με όπια σχήμα αυτός επιθυμεί. Εμείς βέβαια είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που ξεκίνησε από τη βάση με παρότρυνση των συμπολιτών μας και θεωρήσαμε ότι έχουμε αξιοσύνη καιν εκεί μας οδήγησε και ο τρόπος που διαχειριστήκαμε τη ζωή μας μέχρι σήμερα να διεκδικήσουμε τα κοινά. Δεν θεωρώ ότι είναι προαπαιτούμενο όλοι να συγκλίνουμε σε έναν συνδυασμό. Νομίζω ότι είναι υγιές να εκφράζονται πολλοί.

Ν.Χ.: Σε πρόσφατη ανακοίνωση – απάντησή σας αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών επισημάνατε πως «Ο Δήμος Εορδαίας εδράζεται στη μία και μοναδική Μακεδονία που απελευθερώθηκε με θυσίες Μακεδονομάχων ανυπολόγιστες κι αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να το αγνοούμε. Επίσης, δεσμευόμαστε, αν οι πολίτες μας επιλέξουν, να λάβουμε ρητές και δεσμευτικές αποφάσεις επί του θέματος μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου.». Ποιες δεσμευτικές αποφάσεις θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση εκλογής σας;

Α.Τ.: Θίγετε ένα θέμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την στήριξη του ελληνισμού και της ελληνικότητας της Μακεδονίας ταυτόχρονα. Με ένα ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο και από εκεί και πέρα σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με συλλόγους και με κυβερνητικούς παράγοντες, και με την Περιφέρεια. Εμείς θα είμαστε προσανατολισμένοι να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών που μας βρίσκει αντίθετους. Βέβαια αυτό το θέμα να μην το αναπτύξουμε περαιτέρω, είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα, ας εστιάσουμε σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ν.Χ.: Αναφέρομαι σε αυτό καθώς εσείς ανταλλάξατε ανακοινώσεις με τον κ. Κοκκινίδη, δίνοντας έμφαση ακριβώς σε αυτό το ζήτημα.

Είναι πολύ καιροσκοπικό θα έλεγα να λένε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που πλαισιώνουν τον συνδυασμό του κ. Κοκκινίδη, ότι εμείς λειτουργούμε ως πατριδοκάπηλοι και ότι το κάνουμε για λόγους ψηφοθηρίας. Οφείλω να σας πω ότι αρκετά χρόνια πριν εγώ έκανα και ομιλίες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, είμαι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Γυναίκες της Μακεδονίας και ενωμένη Ευρώπη», δεν είναι δηλαδή όψιμο το ενδιαφέρον μας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Νατάσα Χατζηγεωργίου

5 σχόλια

  • Κ. Τερζοπούλου αγνοείστε τους.
    Σύμφωνα με τον εθνικό ύμνο του ΣΤΡΙΖΑ :
    Είσαι αντίθετος με την εκχώρηση της Μακεδονίας; Τότε είσαι Αντίρρηση ή διαφωνία μας για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», μας καθιστά αυτομάτως Χρυσαυγίτης, μισαλλόδοξος, πατριδοκάπηλος και «ρατσιστής !!

  • Κύρια Τερζοπουλου βγάλτε κάνα πρόγραμμα για την Εορδαία και σταματήστε το κράξιμο στον Κοκκινίδη με πολιτικές σκοπιμότητες.Είμαστε μαζί σου κ Κοκκινίδη…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.