Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στον ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας

19 Απριλίου 2019
13:40

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησε χθες, 18 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, με τη συνοδεία υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!». Εκεί μας υποδέχτηκε ο αναπληρωτής προϊστάμενος Θεμιστοκλής Παπαδόπουλος και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τα κοινωφελή προγράμματα που τρέχουν. Όπως μας επισήμαναν, μείζων θέμα είναι πως ενώ υπάρχουν προγράμματα 8μηνης διάρκειας σύμβασης για 180 θέσεις εργασίας, ο Δήμος Εορδαίας δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται, αν και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της πόλης μας, να τα αξιοποιήσει. Θα πρέπει κατ΄ αρχήν να έχει την απαραίτητη πληροφόρηση από τη συγκεκριμένη υπηρεσία στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στην Αθήνα πριν βγουν τα προγράμματα αυτά ώστε να ζητήσει τις θέσεις που χρειάζεται και να πάρει έγκριση ώστε οι θέσεις αυτές να προκηρυχθούν.

Υπάρχουν κοινωφελή προγράμματα για πρόσληψη 120 ατόμων για τον τομέα του Πρασίνου και της Καθαριότητας και 10-15 ατόμων ως διοικητικοί υπάλληλοι.

Ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου ο ΟΑΕΔ μπορεί να προκηρύξει και συγκεκριμένες ειδικότητες όπως ψυχολόγους, μηχανικούς, γεωλόγους, κοινωνιολόγους, καθηγητές, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σημαντικό είναι πως στα προγράμματα αυτά μπορούν να ενταχθούν και άτομα τα οποία χρειάζονται λίγα μόνο ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν. Η συμμετοχή τού Δήμου στα προγράμματα αυτά είναι μηδενική αφού τα καλύπτει όλα ο ΟΑΕΔ.

Ακόμη ανέφεραν πως μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας όλα τα ακίνητα περιήλθαν στον ΟΑΕΔ. Ο Δήμος Εορδαίας έχει 80 ακίνητα στην κυριότητά του και δυστυχώς τα αφήνει ανεκμετάλλευτα. Έχουν καταγραφεί από τον Δήμο, έχουν θέρμανση αλλά δυστυχώς χρήζουν επισκευής καθότι είναι εγκαταλειμμένα. Σε κάποια ήδη στεγάζονται άστεγοι. Ο Δήμος πρέπει να τα δημοπρατήσει και να έχει έσοδα από αυτά.

Αναφέρθηκαν επίσης στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας, λέγοντας ότι βρίσκεται σε υποστελέχωση. Δυστυχώς ο ΟΑΕΔ φορτώθηκε πολλά, και τον ΟΕΚ και την Εργατική Εστία και διεκπεραιώνει και τα θέματα αυτών.

«Ως υπάλληλοι υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας, είμαστε 11 άτομα στην υπηρεσία, η οποία αν δε στελεχωθεί θα κλείσει. Έχουμε 5.700 εγγεγραμμένους ανέργους, επιδοτούμενους και μη, 2.500 επιχειρήσεις και διπλάσια προγράμματα. Επίσης, οι επιχειρήσεις μαζί με τον ΟΑΕΔ μπορούν να βοηθήσουν στην ένταξη των πολιτών στα κοινωφελή προγράμματα» είπε κλείνοντας ο κ. Παπαδόπουλος.

Η κα. Τερζοπούλου απάντησε πως η πιο σημαντική επίσκεψη που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα είναι αυτή στον ΟΑΕΔ, λέγοντας «σας ευχαριστούμε που μας δώσατε το φως, μας ανοίγετε τους ορίζοντες ώστε να κινηθούν τα νήματα από το Δήμο».

«Είναι δυνατόν να μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στο Δήμο, ανέξοδα, και να μην τους θέλουμε;» αναρωτήθηκε η κα. Τερζοπούλου, επισημαίνοντας πως οι πολίτες μας, με την ένταξή τους στα κοινωφελή προγράμματα, εκτός από το οικονομικό όφελος, κοινωνικοποιούνται και προσφέρουν κι αυτοί στον κύκλο της αγοράς.

Ευχαρίστησε τον αναπληρωτή προϊστάμενο και τους υπαλλήλους για την ενημέρωση, υποσχόμενη πως ως επερχόμενη δημοτική αρχή θα συνεργαστεί άψογα με τον ΟΑΕΔ για το καλό και την ευημερία του τόπου μας.

Ένα σχόλιο

  • 5.700 εγγεγραμμένους ανέργους έχουνε λέει, εγώ ξέρω ότι κανενός ανέργου το τηλέφωνο δε χτυπάει ,τι το θέλουν το προσωπικό ;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.