Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας: “Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί. Το δικαιούσαι και ο εργοδότης σου είναι υποχρεωμένος να σου το πληρώσει, το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη”

19 Απριλίου 2019
17:23
Κανένα σχόλιο

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί!!

Μην εξαπατηθείς από τους εργοδότες που παλεύουν να μας πείσουν κάθε χρόνο ότι το δώρο Πάσχα δεν υφίσταται.

Μην δεχτείς να είσαι και εσύ ένας από τους πολλούς εργαζόμενους στον κλάδο μας, που ο εργοδότης τους προσπαθώντας να φαίνεται νομικά εντάξει καταθέτει τα χρήματα του δώρου στην τράπεζα απαιτώντας στη συνέχεια, να του επιστραφούν πίσω τα λεφτά από τους ίδιους.

Ένας κλάδος που βρίσκεται σε ανάπτυξη στην χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, ανάπτυξη που σημαίνει ζεστό χρήμα για τα αφεντικά μας αλλά ανασφάλιστη ή μαύρη εργασία για μας, ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, πολλές ώρες δουλειάς, χωρίς κλαδική ΣΣΕ. Ένας κλάδος που η Ομοσπονδία των εργαζομένων, με την ευθύνη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού χορεύει στον σκοπό που παίζει η κυβέρνηση και τα αφεντικά της, ο ΣΕΒ και η ΟΙΥΕ!

Το δικαιούσαι και ο εργοδότης σου είναι υποχρεωμένος να σου το πληρώσει, το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Δώρο Πάσχα δικαιούμαστε είτε εργαζόμαστε με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, είτε με καθεστώς μερικής απασχόλησης, είτε με το σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, ανεξάρτητα από το αν η σύμβασή μας είναι αορίστου, ή ορισμένου χρόνου, ανεξάρτητα από το αν αμειβόμαστε με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με το νόμιμο κατώτατο μισθό, ή με ατομική σύμβαση.

Με λίγα λόγια δικαιούσαι και πρέπει να πάρεις Δώρο Πάσχα:

  • Ακόμα και αν είσαι ανασφάλιστος. Ίσα ίσα που ο εργοδότης σου πρέπει να σε ασφαλίσει κανονικά.

  • Ακόμα και αν έχεις κάνει «συμφωνία». Τέτοιου είδους συμφωνίες δεν προβλέπονται από πουθενά και ο εργοδότης σου δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το Δώρο Πάσχα με βάση το τι δουλεύεις και το τι πληρώνεσαι.

  • Ακόμα και αν οι μέρες ασφάλισής σου είναι αναντίστοιχες με αυτές που εργάζεσαι. Το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις μέρες εργασίας.

Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε τη σωστή ασφάλισή σου!

Παλεύουμε για την διατήρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας

Διεκδικούμε την πληρωμή του Δώρου Πάσχα ατομικά,

αλλά και συλλογικά μέσα από το Συνδικάτο μας.

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα στον υπολογισμό των χρημάτων που αντιστοιχούν στο δώρο σου ή οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο στην καταβολή του επικοινώνησε με το ΣΕΥΠΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2463506507, 6988772489 ή στο mail: [email protected]

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.