“Οργή” Πρύτανη ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Σ Γκανάτσιου, προς Βουλή: Οι Πρυτάνεις δεν είναι ορντινάτσες σε στάσεις προσοχής

22 Απριλίου 2019
08:17

Για μεθόδους  “μη” πρόσκλησης “μη” επιθυμητών , κάνει λόγο ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος, στην επιστολή – απάντηση  προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  για την πρόσκληση που έλαβε για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση ακρόασης των φορέων για το πολυνομοσχέδιο ,στις 18 Απριλίου.

Μάλιστα  ο  Πρύτανης πετάει και το “καρφί” προς τη Βουλή  ότι “η Ελλάδα μας, προς το παρόν βέβαια, επεκτείνεται και πέραν της Αθήνας”.

Ειδικότερα  στην επιστολή προς τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  ο Πρύτανης τονίζει:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αγαπητοί βουλευτές, μέλη της ίδια Επιτροπής,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για το fax που στείλατε στις 20:13 στις 17-04-2019 για να μας προσκαλέσετε να παρευρεθούμε την αμέσως επόμενη ημέρα, την 10η πρωινή. Θέλω να πιστεύω ότι, ως βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ελλάδας, γνωρίζετε ότι, ακόμα, στην Ελλάδα οι δημόσιες υπηρεσίες δεν δουλεύουν το βράδυ., Άρα γνωρίζατε ότι το fax θα το παραλάμβαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες το πρωί της επόμενης ημέρας και θα διαβιβαζόταν στον Πρύτανη περίπου την ώρα που εσείς ζητούσατε να παρευρισκόμασταν στην Αθήνα και στο Κοινοβούλιο. Θα ήθελα να σας γνωρίσω, αξιότιμοι κ. βουλευτές, ότι κι εμείς γνωρίζουμε αντίστοιχες μεθόδους «μη» πρόσκλησης «μη» επιθυμητών , αλλά φροντίζουμε να κρατούμε περισσότερο τα προσχήματα. Επίσης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι Πρυτάνεις των ΑΕΙ είναι θεσμοθετημένα από την Πολιτεία και εκλεγμένα όργανα, σε Ιδρύματα αυτοδιοικούμενα, με τις αντίστοιχες συνταγματικές κατοχυρώσεις. Σε καμία, δε, περίπτωση δεν είναι ορντίναντσες, οι οποίες σε στάσεις προσοχής αναμένουν πρόσταγμα για άμεση εκτέλεσή του. Στοιχείο, βέβαια, που θα έπρεπε να το λαμβάνει περισσότερο υπόψη της η Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι εξ αυτής προέρχονται οι όποιες νομοθεσίες ή συνταγματικές ρυθμίσεις.

Ευελπιστώ, δε, ότι, την επόμενη φορά, η πρόσκληση δεν θα αποσταλεί μετά τη συνεδρίαση και ότι θα λάβετε υπόψη ότι η Ελλάδα μας, προς το παρόν βέβαια, επεκτείνεται και πέραν της Αθήνας, άρα απαιτείται και εύλογος χρόνος ενημέρωσης για την αντίστοιχη μετακίνηση.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Στέργιος Γκανάτσιος

esos.gr

6 σχόλια

  • Και οι φοιτητές επίσης κύριε..δεν είναι ορντινάτσες να στέκονται προσοχή και να βλέπουν ειρωνικά υφάκια. Αλλά κάποιοι βρήκαν και κάνουν.

  • “….κι εμείς γνωρίζουμε αντίστοιχες μεθόδους “μη” πρόσκλησης “μη” επιθυμητών, αλλά φροντίζουμε να κρατούμε περισσότερο τα προσχήματα…”

    μια δεύτερη αλήθεια. το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι στη βουλή δεν είναι αρκετα επαγγελματίες…

      • Για την ΣΤΕΦ και το ότι στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται μόνο άρθρο 2 και όχι το και το άρθρο 5 δεν λέτε τίποτα Είμαστε η μόνη ΣΤΕΦ που καταργείτε στην χώρα αλλά βέβαια αυτο δεν σας αφορά Μπράβο στεκόμαστε μόνο στα τυπικά και στα ουσιαστικά δεν κάνουμε τίποτα

    • Ντροπή ήταν οι απολύσεις νέων ανθρώπων , το κόψιμο των δώρων, των συντάξεων και των μισθών, τα λουκέτα στις υπηρεσίες και τα μαγαζιά, οι συνομιλίες με τον παναθηναϊκάκια και οι μαγκιές της αντρικής σχολής… Και όλα αυτά την ίδια ώρα που οι μίζες και οι δουλειές πήγαιναν και έρχονταν κάτω από τα τραπέζια. Άιντε που θα μιλήσετε κι εσείς για ντροπή, λες και πάθαμε αμνησία. Που έχετε και το θράσος να θέλετε να μας ξανασωσετε. Βρε άιντε από δω.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.