Ενημέρωση του Συλλόγου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης για ζητήματα αναδρομικών, φορολογικών δηλώσεων, βιβλιαρίων νοσηλείας

23 Απριλίου 2019
10:24
Κανένα σχόλιο

Αγαπητοί συνάδελφοι:
Δεχόμενοι ερωτήματα από πολλούς φίλους, για ζητήματα αναδρομικών, φορολογικών δηλώσεων, βιβλιαρίων νοσηλείας κ.λ.π. σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, εάν και πότε θα διορθωθούν οι αδικίες που έγιναν με τα αναδρομικά που δόθηκαν τον μήνα Δεκέμβριο 2018, ούτε για αυτούς που δεν πήραν καθόλου, ούτε για αυτούς που πήραν λιγότερα, αλλά ούτε και για αυτούς που πήραν περισσότερα. Όταν θα γίνει αυτό, θα κοινοποιηθούν και τα σχετικά εκκαθαριστικά. Δηλαδή μετά τον καταλογισμό, θα υπάρξει κοινοποίησή του, μέσω TAXISNET.

ΑΓΩΓΕΣ 2015.
Όσα μέλη μας είχαν υποβάλλει αγωγές το έτος 2015 για τα αναδρομικά του Ν.4093/2012, αυτές έχουν προσδιορισθεί να δικαστούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2019.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ.
Δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Πιθανολογούν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ότι η εφαρμογή θα είναι έτοιμη αρχές Μαϊου 2019

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2018 ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.
Επίσης δεν είναι διαθέσιμη η εφαρμογή.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2019.
Στις 15-04-2019 ψηφίστηκε στην Βουλή και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, να πάρει ΦΕΚ η απαλλαγή από την κράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληγγύης, επί του ποσού των αναδρομικών σε όσους έλαβαν τον Δεκέμβριο 2018. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν τα αναδρομικά που δόθηκαν τον Δεκέμβριο 2018, θα εμφανιστούν στους κωδικούς 617-618, οπότε μπορούν να συμπληρωθούν και να υποβληθούν οι Φορολογικές Δηλώσεις. Οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να γίνουν μέχρι 30-06-2019, με πιθανότητα να δοθεί παράταση.

ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.
Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019, τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των συνταξιούχων και των μελών οικογενείας τους καταργήθηκαν. Η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κλπ).

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ.
Όσες συντάξεις χηρείας εκδόθηκαν μετά την 12-05-2019, αναμένεται η ψήφιση νόμου για αύξηση του ποσοστού από 50% στο 70%.

Μπουγάτσιας Κων/νος
Πρόεδρος Συλλόγου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.