Έλαμψε διεθνώς η Ξένια Τσαβκοπούλου, υποψηφία σύμβουλος τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!», με υποψήφια δήμαρχο Εορδαίας την Αθηνά Τερζοπούλου (Φωτογραφίες)

27 Απριλίου 2019
15:46

 

Μεγάλη διεθνής επιτυχία για την Ξένια Τσαβκοπούλου, υποψηφία σύμβουλο τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!», η οποία είχε την τιμή να παρουσιάσει μία μοναδική μουσική παράσταση στη Μόσχα, μαζί με τους μαθητές της.

Η συναυλία έλαβε χώρα στη μεγάλη σχολή καλών τεχνών της Μόσχας Balakirev, κατόπιν προσκλήσεως, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Πρόκειται για μία αναγνωρισμένη σχολή, που φέρει το όνομα του μεγάλου Ρώσου μουσικοσυνθέτη, με ένα εντυπωσιακό εύρος τμημάτων που περιλαμβάνει από μουσική, χορωδία και χορογραφία έως θέατρο και καινοτόμες τέχνες. Έχει πληθώρα επιτυχιών και βραβείων στα 45 έτη λειτουργίας της, όπου εξυπηρετεί χιλιάδες νέους ετησίως, με διεθνείς συνεργασίες.

Η ομάδα τής κας. Τσαβοπούλου είχε την ευκαιρία να εντυπωσιάσει ένα «διψασμένο» για ελληνική κουλτούρα ρωσικό κοινό, φέρνοντας εις πέρας άψογα ένα μουσικοθεατρικό πρόγραμμα που καθήλωσε τους ακροατές. Παρουσίασαν ένα παραδοσιακό ελληνικό μουσικό κράμα που ενώνει την Ελλάδα με την Ρωσία, λόγω της θρησκείας, αφού οι Ρώσοι θέλουν να εντρυφήσουν στον πολιτισμό μας. Εκτέλεσαν μία οπερέτα σε ένα διαφορετικό είδος, αναμιγνύοντας στυλ και εποχές, πολιτισμούς και τέχνες. Ένα έργο, βασισμένο σε ένα μουσικό αφιέρωμα τού συνθέτη Κώστα Γιαννίδη, σε ενορχήστρωση και σκηνοθεσία τής Ξένιας Τσαβκοπούλου, με το χαρακτηριστικό τίτλο “Έτσι είναι η ζωή”.

Η κα. Τσαβκοπούλου και η ομάδα της, δε παρέλειψαν να επισκεφθούν ελληνικό σχολείο τής Μόσχας, με σκοπό να τους παρουσιάσουν πώς μαθαίνουν τα ελληνικά καθώς και την ελληνική κουλτούρα στη Ρωσία, αφού έχει αποφασιστεί η εκπαίδευση στα ελληνικά ως δεύτερη/ξένη γλώσσα να παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, η κα. Τσαβκοπούλου και οι μαθητές της, έλαβαν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό Concerto Virtuoso, που διεξήχθη στις 13-14 Απριλίου, αγωνιζόμενοι στη μουσικοθεατρική κατηγορία. Κατάφεραν να αποσπάσουν την 1η θέση, στο γκρουπ 14-21 ετών. Διακρίθηκαν στη φωνή, το κόνσεπτ και τη θεατρική παρουσίαση των μαθητών, δηλαδή την υποκριτική. Με αφορμή την επιτυχία τους αυτή και την αξιοθαύμαστη παράστασή τους, κλήθηκαν σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Βιέννης, ενώ αναγνωρίζοντας την αξία των παιδιών, τους κάλεσαν να σπουδάσουν στη Βιέννη και το Βερολίνο, ανοίγοντας δρόμους για τη σταδιοδρομία τους!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.