Λίμνη Πολυφύτου Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Οσίου Βαραδάτου

20 Φεβρουαρίου 2017
13:51
Κανένα σχόλιο

Ανακοινώνεται στούς ευσεβείς χριστιανούς ότι την Τετάρτη 22 Φεβρουαριου 2016, εορτή του Οσίου Βαραδάτου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, που είναι κτισμένο στις όχθες της Λίμνης Πολυφύτου.

Το απόγευμα της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία.

Το πρωΐ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Θα ακολουθήσει ευλογία κολύβων, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Ιερού Ναού.

Ο Όσιος Βαραδάτος ήταν από την Αντιόχεια καί διακρίθηκε για την ασκητικότητα, την ταπείνωση και την αγιότητα του βίου του (κατά τον 5ο αι.). Στα δυτικά της Προύσσας, κοντά στην κωμόπολη Κουβούκλια, υπήρχε Ναός και προσκύνημα του Οσίου. Οι πρόσφυγες Κουβουκλιώτες, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Κοζάνης, έχτισαν με πίστη και ευσέβεια το εν λόγ Ιερό Παρεκκλήσιο στις όχθες της Λίμνης Πολυφύτου, όπου και τιμάται η μνήμη του Οσίου κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με την οικονομική βοήθεια και συνδρομή των ευσεβών χριστιανών, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου.

Από την Ιερά Μητρόπολη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.