Στο  Μπουργκάς  (βουλγαρικά: Бургас), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας και την τέταρτη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία, πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Απριλίου 2019 η τρίτη διακρατική συνάντηση των σχολικών εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Miteinander+ füreinander= Freunde» στο οποίο συμμετέχει το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου ως εταίρος. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στη σχολική μονάδα ОУ “Любен Каравелов” της Βουλγαρίας και το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από το Δ/ντή κ. Πενέκελη Κωννσταντίνο και τον εκπαιδευτικό ΠΕ 86 κ. Νικολάου Νικόλαο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από την ελληνική και την βουλγαρική αντιπροσωπεία και οι σχολικές ομάδες των υπολοίπων χωρών που συνεργάζονται στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα της Κροατίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Γερμανίας, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, μαζί με τους συναδέλφους των άλλων σχολείων, παρακολούθησαν μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων, διαλέξεων, δραστηριοτήτων και Workshops σχετικά με τη θεματολογία του Προγράμματός μας που είναι η φιλία, η οποία αποτελεί καθοδηγητή κοσμοθεωρίας για τόσο κόσμο από την αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή!