Από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά η Α΄Φάση του 85ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας για όλες τις κατηγορίες (πλην των Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ), δηλαδή, για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων κάτω των 23 (-23), Ανδρών-Γυναικών και Ανδρών-Γυναικών ελαφρών βαρών.  Στην διοργάνωση συμμετείχαν 27 ναυταθλητικοί όμιλοι από όλη την Ελλάδα με 400 και πλέον αθλητές και αθλήτριες.

Συνολικά τις δύο πρώτες ημέρες (Πέμπτη & Παρασκευή) διεξήχθησαν 59 προκριματικές κούρσες σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες, 34 επαναληπτικές σειρές και 10 ημιτελικές, με τον συναγωνισμό να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, δείγμα της διάθεσης όλων των πληρωμάτων και από τα 27 σωματεία που παίρνουν μέρος, να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανέβουν στο βάθρο των τελικών του Σαββατοκύριακου.

Μετά από σπουδαίες κούρσες που γέμισαν ένταση και αγωνία τα πρωινά των δύο πρώτων ημερών στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, η τρίτη μέρα του 85ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος -το Σάββατο- ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό. Συνολικά 29 τελικούς περιελάμβανε η σκαλέτα του Σαββάτου εκ των οποίων 18 μεγάλοι και 11 μικροί για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Κάτω των 23 ετών.

Η αυλαία της Α΄Φάσης του 85ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος έπεσε το πρωί της Κυριακής, με την διεξαγωγή των 20 μεγάλων και 5 μικρών τελικών των κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών βαρών.

Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης «Ο Αλιάκμων» συμμετείχε με δέκα (10) αθλητές/τριες σε δεκαέξι (16) αγωνίσματα και κατάφερε να προκριθεί σε 11 μεγάλους τελικούς και σε 2 μικρούς τελικούς.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσία μας στην Α΄Φάση του 85ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1η ΘΕΣΗ, ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2019 στο αγώνισμα Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (2-) εφήβων: Λαπίκωφ Θεόδωρος – Μακρυγιάνης Γεώργιος

2η ΘΕΣΗ, ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αγώνισμα: Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (2-) ανδρών

Λαπίκωφ Θεόδωρος – Μακρυγιάνης Γεώργιος

3η ΘΕΣΗ, ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αγώνισμα: Διπλό σκιφ (2Χ) γυναικών κάτω των 23 (-23)

Μακρυγιάννη Αθανασία – Τσιουκαρδάνη Δέσποινα

Αγώνισμα: Δίκωπος μετά πηδαλιούχου (2+) εφήβων

Λαπίκωφ Θεόδωρος – Μακρυγιάννης Γεώργιος – Μακρυγιάννης Παναγιώτης

4η ΘΕΣΗ

Αγώνισμα: Σκιφ (1Χ) ελαφρών βαρών ανδρών

Δουβαρτζίδης Ιορδάνης

Αγώνισμα: Διπλό σκιφ (2Χ) γυναικών

Μακρυγιάννη Αθανασία – Τσιουκαρδάνη Δέσποινα

5η ΘΕΣΗ

Αγώνισμα: Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου (4-) νεανίδων

Τσιουκαρδάνη Δέσποινα – Μακρυγιάννη Λεμονιά – Μπούζμπα Δέσποινα – Γούτα Ξανθή

Αγώνισμα: Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (2-) γυναικών κάτω των 23 (-23)

Μακρυγιάννη Αθανασία – Τσιουκαρδάνη Δέσποινα

Αγώνισμα: Δίκωπος μετά πηδαλιούχου (2+) ανδρών

Λαπίκωφ Θεόδωρος – Μακρυγιάννης Γεώργιος – Μακρυγιάννης Παναγιώτης

6η ΘΕΣΗ

Αγώνισμα: Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (2-) νεανίδων

Τσιουκαρδάνη Δέσποινα – Λάκκα Ειρήνη

Αγώνισμα: Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (2-) ανδρών κάτω των 23 (-23)

Λαπίκωφ Θεόδωρος – Μακρυγιάννης Γεώργιος

ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

1η ΘΕΣΗ

Αγώνισμα: Σκιφ (1Χ) εφήβων

Δουβαρτζίδης Ιορδάνης

Αγώνισμα: Σκιφ (1Χ) γυναικών

Μακρυγιάννη Αθανασία

Οι σπουδαίες αυτές επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας κατέταξαν τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης στην 7η θέση σε αριθμό μεταλλίων (1 χρυσό – 1 ασημένιο – 2 χάλκινα) και στην 8η θέση της συνολικής βαθμολογίας του 85ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (Α’ Φάση) με 65,5 βαθμούς, μεταξύ 27 σωματείων. Να σημειωθεί ότι το 2018 -στην αντίστοιχη Α’ Φάση του 84ου ΠΠΚ-, καταλάβαμε την 14η θέση σε αριθμό μεταλλίων (3 χάλκινα) και την 8η θέση της συνολικής βαθμολογίας -συγκεντρώνοντας 59,5 βαθμούς-, κάτι που αποδεικνύει την σταθερή αγωνιστική άνοδο του Ομίλου μας. (Πηγή: www.kopilasia.gr, η επίσημη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ).

Το αποτέλεσμα αυτό είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για έναν επαρχιακό μικρό ναυτικό όμιλο που έχει καταξιωθεί πλέον στον χώρο της κωπηλασίας, αποτέλεσμα της σημαντικής και διαρκούς προσπάθειας αθλητών και προπονητή, αλλά και της ουσιαστικής συνδρομής και υποστήριξης των μελών, των γονέων των αθλητών, των φίλων και των χορηγών του ομίλου!

Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, έλαβε χώρα Κοινόβιο Ανάπτυξης και Εθελοντισμού νέων αθλητών/αθλητριών της Εθνικής Ομάδας, στο οποίο κλήθηκε από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και συμμετείχε ο αθλητής του Ν.Ο. Κοζάνης Γεώργιος Χαρίσιος. Οι αθλητές του Κοινοβίου συνεισέφεραν τα μέγιστα όλες τις μέρες για την άρτια διεξαγωγή του 85ου ΠΠΚ.

Σε Κοινόβιο Εφήβων-Νεανίδων συμμετέχουν ήδη από την Κυριακή 5 Μαΐου, οι αθλητές μας Θεόδωρος Λαπίκωφ και Γιώργος Μακρυγιάννης για την προετοιμασία και την αξιολόγηση της στελέχωσης της αποστολής της Εθνικής Ομάδας που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Έσσεν της Γερμανίας από 15-19 Μαΐου.

Το Δ.Σ. συγχαίρει τους αθλητές/τριές του για την αγωνιστικότητά τους και τις σημαντικές επιτυχίες τους και τους εύχεται καλή πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής τους και ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Επίσης συγχαίρει τον προπονητή τους Λαπίκωφ Αναστάσιο για την εξαιρετική δουλειά του.

Ευχαριστεί επίσης και όλους τους φίλους του ομίλου και τους χορηγούς που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τον ναυτικό όμιλο.

Το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης