Κοζάνη: Δράση: Baskin-Η παιδαγωγική της ένταξης μέσα από ένα άθλημα για όλους

8 Μαΐου 2019
13:14
Κανένα σχόλιο

 

Tο Κ.Ε.Σ.Υ. Κοζάνης (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία), ο Γ.Σ.Κ. «ΛΑΣΣΑΝΗΣ» Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Ο.Α.Π.Ν. (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας) Δήμου Κοζάνης και το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ», με τη συνεργασία της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας, του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, του ΚΕΚΑ ΑμεΑ Ειδικό Εργαστήρι Π.Ε. Κοζάνης, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Κοζάνης, του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ ΑΕ και άλλων τοπικών φορέων και σωματείων της περιοχής, πρόκειται να υλοποιήσουν τη Δράση: «Baskin – Η παιδαγωγική της ένταξης μέσα από ένα άθλημα για όλους», που θα περιλαμβάνει μια επιμορφωτική ημερίδα και έναν αγώνα επίδειξης baskin.

Ο όρος Baskin προέρχεται από τα πρώτα γράμματα της φράσης Basket Integrated, που σημαίνει ενοποιημένο ή ολοκληρωμένο μπάσκετ και είναι μία νέα σχετικά αθλητική δραστηριότητα. Το άθλημα αυτό είναι μία ιδιαίτερη παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης, κατά το οποίο ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του μπάσκετ προσαρμόζεται στις ανάγκες για ένα παιχνίδι που με νέους κανόνες μέσα από το μπάσκετ, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής (είτε σωματική, είτε πνευματική) να παίξουν μαζί με ανθρώπους που δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Δηλαδή η πρωτοτυπία του baskin είναι ότι επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα, ακόμη και με μικτή σύνθεση αγοριών – κοριτσιών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11-05-2019 και ώρα 10:30 π.μ. στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (έχοντας ως κεντρική ομιλήτρια την Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του Α.Π.Θ., Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής κ. Ευαγγελινού Χριστίνα), ενώ ο αγώνας επίδειξης baskin θα διεξαχθεί αμέσως μετά στο Δ.Α.Κ. Κοζάνης μεταξύ 13.00μ.μ. και 14.00μ.μ. από το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ» (το μοναδικό σωματείο Baskin στην Ελλάδα).

Σας προσκαλούμε να παραστείτε για να καλύψετε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη αυτή Δράση, ούτως ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ενημέρωση της προσπάθειάς μας να βοηθήσουμε την ένταξη των παιδιών με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής στον αθλητισμό (με στόχο στο μέλλον τη δημιουργία μιας ομάδας baskin στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), αλλά και στο σχολείο και στην κοινωνία γενικότερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.