Οι συνεχιζόμενες πρωτιές και διακρίσεις αθλητών Ομάδων , μελών Σωματείων και Συλλόγων και μαθητών Σχολείων του Δήμου μας , μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι διότι τιμούν και προβάλλουν στο πανελλήνιο ολόκληρη την περιοχή μας.

Ως Δήμος Εορδαίας συγχαίρουμε θερμά: Τις Πρωταθλήτριες Ελλάδας Γραμματική Χριστίδου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παννελλήνιο Πρωτάθλημα TAE-KWON-DO , που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και την Χριστίνα Σάκκου για την κατάκτηση της 2ης θέσης και οι δύο Αθλήτριες της «Εορδαϊκής Δύναμης » Πτολεμαϊδας. Τους Σκακιστές –στριες των Σκακιστικών Ομίλων «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» , «ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ» και «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» , ΓΙΑ ΤΑ 3 Χρυσά ,7 Αργυρά και 3 Χάλκινα , που απέσπασαν στο 13ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κεντρικής Μακεδονίας. Την αγωνιστική Ομάδα «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» Πτολεμαϊδας για τη συγκομιδή μεταλλίων από Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας για τις διακρίσεις στον 11Ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος , που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Πετρούπολης , υπό την αιγίδα της Unesco.Το 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας για τη μεγάλη διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης , που διεξήχθη στην Αθήνα.

Την μαθήτρια του Γυμνασίου Αναρράχης – Εμπορίου Γεωργία Βλάχου , η οποία απέσπασε το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Ορθογραφίας των Π.Ε. Κοζάνης –Καστοριάς και Φλώρινας. -Επίσης όσους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους διακρίνονται στο χώρο, στον οποίο δραστηριοποιούνται .