Γιάννης Θεοφύλακτος: ¨Δεν θα ανατρέψει την καλή πορεία της χώρας ούτε η Ν.Δ. ούτε ο Μητσοτάκης ούτε κανείς!» (Bίντεο)

12 Μαΐου 2019
18:16

«Δεν μπαίνουν στο ίδιο ζύγι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία, με την προσπάθεια της Ν.Δ. να αποπροσανατολίσει τον κόσμο (πρόταση μομφής σε Πολάκη – ζήτημα ιδιωτικών διακοπών κτλ)»

Καλεσμένος στην εκπομπή ”Βrainstorming” ήταν στις 7/5/2019 ο βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, μαζί με τρεις (3) υποψηφίους ευρωβουλευτές από Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛΛ – Ποτάμι, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στο Ζάππειο για τα νέα θετικά μόνιμα μέτρα της Κυβέρνησης:

– Μέτρα ελάφρυνσης της Κυβέρνησης:

«Έχουμε πλέον μπει σε κανονικότητα, τα πράγματα σταμάτησαν να χειροτερεύουν, αντίθετα πηγαίνουν σιγά-σιγά καλύτερα και αυτή την καλή πορεία της χώρας δεν θα την ανατρέψει κανείς ούτε η Ν.Δ. ούτε ο Μητσοτάκης!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.

Τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ το 2018. Πάει όμως και πέρα από αυτά,ακριβώς γιατί η οικονομία συνεχώς αποδίδει! Τα μέτρα ελάφρυνσης που μόλις ανακοινώθηκαν απευθύνονται στους πολλούς συμπολίτες μας. Η χώρα μας επιστρέφει βήμα-βήμα στην κανονικότητα και ό,τι οι Έλληνες στερήθηκαν τόσα χρόνια θα τα πάρουν πίσω με δίκαιο τρόπο χωρίς να κινδυνεύει η οικονομία μας.Η μη περικοπή των συντάξεων, η επιδότηση ενοικίου, οι 120 δόσεις, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, το κοινωνικό επίδομα, η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν μόνο η αρχή και τώρα θα ψηφίσουμε:

– την 13ησύνταξη, 

– τη μείωση του κόστους πετρελαίου θέρμανσης στις ορεινές περιοχές,

– την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων των στεγαστικών δανείων,

– τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από 13% στο 6%,

– τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%,

– τη μείωση του ΦΠΑ όλων των τροφίμων στο 13%,

– την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης,

– μείωση φόρου για συνεταιρισμένους αγρότες, 

– επιδότηση εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους νέους κτλ.

«Το οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ τελικά πέτυχε προς μεγάλη απογοήτευση του κ. Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. αναπολεί την διακυβέρνηση Σαμαρά, ο λαός όμως όχι! Ενδεικτικά θυμίζω ότι το 2014 επί Σαμαρά και Βενιζέλου η ανεργία άγγιζε το 28%!  Ποιος θέλει να γυρίσουμε στο 2014 των Σαμαρά-Βενιζέλου; Κανείς, εκτός ίσως από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

– Πρόταση μομφής ΝΔ – ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε Πρωθυπουργό κάποιον που φοίτησε σε δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμιο, κάποιον από εμάς, δηλ., που ζει σε νοίκι στην Κυψέλη και δεν μπορεί κανείς να πει τίποτε για τον Αλέξη Τσίπρα ούτε σε αυτό το επίπεδο!»

«Μου προξενεί πάντως εντύπωση που τα στελέχη της Ν.Δ. ομολογούν ότι ‘για εμάς δεν είναι θέμα, μπορούμε να πηγαίνουμε στα σκάφη των εφοπλιστών’, είναι ο φυσικός μας χώρος!» και συνέχισε ο κ. Θεοφύλακτος: «είμαστε κάθε μέρα απέναντι στην οικονομική ελίτ που πλούτισε σε βάρος της χώρας, δεν έχουμε όμως τίποτε να χωρίσουμε με τους επιχειρηματίες που σέβονται την χώρα, τον εργαζόμενο και το περιβάλλον».

Η ΝΔ, προφανώς αιφνιδιασμένη από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και μην μπορώντας να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα στη Βουλή, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στη λάσπη. Δυστυχώς όμως για τον κ. Μητσοτάκη όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος και δέσμιος των οικονομικών ελίτ της χώρας μας. Αυτών δηλαδή των επιχειρηματιών οι οποίοι χρηματοδοτούν το κόμμα της ΝΔ. Αυτών των επιχειρηματιών που επί 40 χρόνια ζούσαν και δραστηριοποιούνταν χωρίς έλεγχο και χωρίς να πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έστειλε στο ταμείο και αυτό ο κόσμος θα το επιβραβεύσει πολύ σύντομα. Ορθά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης (η οποία μάλιστα αύξησε από 151 σε 153 τον αριθμό των Βουλευτών της!) για να δει και να μάθει ο Ελληνικός λαός στη Βουλή το συνολικό έργο της Κυβέρνησης.

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του Γιάννη Θεοφύλακτου

Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)

24 σχόλια

  • Εντάξει, αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αντίδραση στα μέτρα ελάφρυνσης που θα έφερνε ο Τσίπρας, είναι όλα τα λεφτά. Παρότι σκοπός του ήταν να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού (στο ήθος και το ύφος των πολιτικών, με αφορμή μια ανάρτηση του Πολάκη), προκειμένου να συζητηθούν και να ακουστούν ελάχιστα τόσο η ρύθμιση των 120 δόσεων όσο και το έξτρα ενισχυμένο πακέτο κοινωνικής ελάφρυνσης του Τσίπρα, αυτό που κατάφερε τελικά –με τους χειρισμούς του- είναι να διεξάγεται αυτή τη στιγμή τριήμερη συζήτηση στη Βουλή εφόλης της ύλης. Ο,τι ακριβώς θα ήθελε δηλαδή ο Τσίπρας.

    • για δεξιούς ψηφοφόρους δεν έχουμε, μοιράζει δωρεάν η ΝΔ και μάλιστα σε τεράστιες ποσότητες

  • Ελπιζω αυτη σου η σιγουρια να συνεχισει να υπαρχει και στις 27. Μην σε χασουμε. Αυτα τα δελτια τυπου που μας προσφερουν τοσα χαμογελα ελπιζω να υπαρχουν και μετα κ. βουλευτα μας.

  • Ο Μητσοτάκης μισεί τους συνταξιούχους. Ενώ γνωρίζει ότι τα οικονομικά της χώρας επιτρέπουν να δοθεί η 13η σύνταξη, επιμένει να λέει ότι δεν το αντέχει η οικονομία και θα ήταν λαϊκισμός να το υποσχεθεί. Η 13η σύνταξη δίνεται άμεσα στους συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε ο Τσίπρας.

    • Ο καταληψίας τους αγαπά τόσο που αύξησε την φορολογία από 4% σε 6% για να κόψει το πενταευρω.με αποτέλεσμα αντι για 15εκκ να δίνουν 70εκκ όλοι όχι μόνο αυτοί που πάνε στα νοσοκομεία. Έχετε απίστευτο θράσος τα τρολλ του καταληψία

      • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι “ο πολιτικός βίος του Παύλου Πολάκη είναι χυδαίος και προσβλητικός”! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, της αγίας οικογένειας, του Κήρυκα Χανίων, της βίλας Χριστοφοράκου, της Ζίμενς, των υπο διάσταση Πόθεν Έσχες, των οφ σορ, μιλά για τον Παύλο απ τα Σφακιά …

  • Κ. βουλευτή , αυτό που είπες ότι “Δεν θα ανατρέψει την καλή πορεία της χώρας κανείς”
    να πας να το πεις στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για να βρούν δουλειά, στους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στα εκατομμύρια άνεργους στην Ελληνική επαρχία και ειδικότερα στην Δυτική Μακεδονία που τυχαίνει να εκπροσωπείς στη βουλή άν το θυμάσαι…και τέλος σε όλους αυτούς που έπεσαν απ’τα μπαλκόνια και αυτοκτόνησαν μην έχοντας άλλη λύση.
    Αυτά τα λίγα…και συνέλθετε λίγο εκεί στο Σύριζα όσον αφορά την πορεία της Ελλάδας, που αποδεδειγμένα κατέχει την τελευταία θέση , Μακράν, στην Ευρώπη !!!

    • Μήπως αυτά πρέπει να τα πεις στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; Όλα αυτά ταιριάζουν απολύτα!

      • Ίσως , αλλά τώρα !!! τα λέω στον μεγάλο σωτήρα Τσίπρα που με υποσχέσεις και ψέμματα,πήρε πριν 4.5 χρόνια την εξουσία της χώρας και ήταν άξιος συνεχιστής των σαμαροβενιζέλων, και καλός μαθητής της Μέρκελ και των υπολοίπων υποτίθεται συμμάχων της έρμης Ελλάδας μας.
        Μην αυταπατάσαι , λοιπόν νομίζοντας ότι σώθηκε η χώρα!!! 2 μνημόνια ακόμα πρόσθεσες με άλλα 150 δις στις πλάτες του Ελληνικού λαού.Αυτά!!!

  • Ο μεγαλύτερος εγγυητής της ανάπτυξης της χώρας είναι ο Μητσοτάκης. Είναι τόσο ακατάλληλος να κυβερνήσει που εγγυάται με τον ασφαλέστερο τρόπο ότι και την επόμενη τετραετία πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας.

      • μέσα καλοκαιριού θα κάνεις εσωκομματικές εκλογές για να ψηφίσεις τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ….άραγε ποιοι θα είναι υποψήφιοι; δεν έχετε και πάγκο….βρείτε τον επόμενο για να τον νικήσει ξανά ο ΤΣΙΠΡΑΡΑΣ!

  • Όλα τα λεφτά είναι στο “τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ ΝΔ”.
    Το τρίτο και το τέταρτο ποιος το έφερε ενώ ήταν αχρείαστα;
    Θράσος και μόνο θράσος.

  • Προκλητικός και θρασύς Θεοφύλακτος:
    -κατέστρεψε και χρεοκώπησε τη ΔΕΗ
    -κατέστρεψε την απασχόληση στη Δυτική Μακεδονία
    -ρήμαξε στη φορολογία τους πολίτες
    -ξεπούλησε τη Μακεδονία
    -διέλυσε τις επιχειρήσεις με φόρους, φόρους, φόρους
    -πρόσβαλε βάναυσα την θρησκευτική και εθνική συνείδηση των Ελλήνων
    -γέμισε την Ελλάδα λαθρομετανάστες
    -εξαθλίωσε την εκπαίδευση βγάζοντας από τα σχολικά βιβλία οποιαδήποτε αναφορά σε Έλληνες ήρωες όπως ο Παύλος Μελάς

    α, μην ξεχάσουμε και τα θετικά:
    -έκανε Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στο οποίο πηγαίνουν 15 παιδάκια.
    -υποσχέθηκε να κάνει στούντιο (χαχαχα) κινηματογραφικών παραγωγών

    • Φύγετε,Φύγετε Συριζαίοι.
      Να επιστρέψει ο Βάγγος της Παραγραφής,ο Κυριάκος των Περικοπών και των Απολύσεων.
      Επιτέλους Συριζαίοι εξαφανιστείτε.Χαλάσατε την πιάτσα, να επιστρέψουν οι ωραίες εποχές των Εικονικών, της Αρπαχτής, Της Μίζας και της Ρεμούλας.

  • Ο Διορισμένος βουλευτής ξέρει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλουν και θα τον στείλουν ξανά στο ΠΑΣΟΚ , ΚΙΝΑΛ. Μια υπόθεση τον ανέθεσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ και κατάφερε να αφήσει το κόμμα εκτιθέμενο με την αερολογία του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.