Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας (του Γιώργου Τριανταφύλλου)

13 Μαΐου 2019
15:14

Υπάρχουν πολλά λειτουργήματα που τα περισσότερα για να τα αποκτήσεις χρειάζεσαι πανεπιστημιακή εκπαίδευση : Γιατρός , εκπαιδευτικός , Πολιτικός , Ιερέας , και άλλα πολλά , τα περισσότερα από αυτά είναι σπάνια.

Υπάρχει όμως και ένα λειτούργημα το οποίο για να αποκτήσεις δε χρειάζεται ούτε γνώση, ούτε πείρα, ούτε εξειδίκευση σε κάτι και είναι αυτό της Μητέρας. Μητέρα δεν είναι η γυναίκα η οποία κυοφορεί μέσα της έναν άνθρωπο για εννέα μήνες. Μητέρα είναι αυτή που θα αγαπήσει όσο τίποτε άλλο στο κόσμο ακόμα και περισσότερο από τον ίδιο της τον εαυτό, το παιδί του οποίο κυοφόρησε και όχι μόνο.

Μητέρα δεν είσαι επειδή γεννάς η μόνο για αυτό, αλλά επειδή δίνεσαι στο παιδί σου. Έχουμε δει γυναίκες οι οποίες αφού φέραν στο κόσμο παιδιά, είτε τα άφησαν στη μοίρα τους, είτε αδιαφόρησαν παντελώς για αυτά, είτε επειδή ήταν ανεπιθύμητα τα ξεφορτώθηκαν μέχρι και δίνοντας τέλος στη ζωή αυτών. Αυτές δεν είναι μητέρες.

Μητέρα είναι αυτή που θα ανεχτεί το παιδί της στις παράλογες συμπεριφορές του κατανοώντας το, αυτή που για ότι ακούσει για αυτό δε θα ντραπεί και δε θα το μισήσει, αυτή που όταν το παιδί της πονέσει θα πονέσει και αυτή, αυτή που όταν το παιδί της χαρεί θα χαρεί δύο φορές, αυτή που θα προνοήσει για το παιδί της πριν απ’ αυτό.

Πέρα από τη βιολογική μητέρα , για την οποία πρέπει να ευχαριστούμε όλοι τον θεό που υπάρχει κοντά μας, γιατί κάποιοι μπορεί να μην την έχουν, πιστεύω ότι υπάρχουν γυναίκες που είτε έχουν, είτε δεν έχουν παιδιά είναι μητέρες στο τρόπο ζωής τους, και είναι αξιοθαύμαστες όπως και η κάθε μητέρα χωριστά.

Χρόνια Πολλά μαμά, Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες – Αγωνίστριες.

Ένα σχόλιο

  • Συγχαρητήρια για το άρθρο σου Γιώργο, πολύ εύστοχο και επίκαιρο! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.