Επίσκεψη στο μαρτυρικό Μεσόβουνο Εορδαίας με αφορμή την 9η Μάη, ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών πραγματοποίησαν, πραγματοποίησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση – Χαστάς Θανάσης, η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ – Κουζιάκη Τίνα και η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση – Χόλμπα Αντωνία.

Έγινε κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Μεσόβουνου από τους Γερμανούς. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία σε καφενείο του χωριού, οπού ανάμεσα σε άλλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Χαστάς Θανάσης, αναφέρθηκε πως ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι του Μεσόβουνου πρέπει να ενισχύσουν και με την ψήφο τους σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι στον καπιταλισμό και το φασισμό – ναζισμό που είναι γέννημα, θρέμμα του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κάλεσε τους κατοίκους του Μεσόβουνου να βγάλουν συμπεράσματα για την υποταγή της περιφερειακής αρχής Καρυπίδη που προσκυνάει τις επιλογές ΝΑΤΟ και ΕΕ, που σφιχτοαγκαλιάζεται με τους υπαλλήλους ΝΑΤΟϊκών για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους στη Δυτική Μακεδονία.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Κουζιάκη Τίνα ανέδειξε την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, τη χυδαία ταύτιση που επιχειρείται μεταξύ του απάνθρωπου ναζισμού – φασισμού με τον κομμουνισμό.