Στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, στον Πολύμυλο Ελλησπόντου Κοζάνης, τελέσθηκε εσπερινός, την Τετάρτη το απόγευμα 8 Μαϊου 2019, παραμονή της εορτής του Αγίου, από τον πάτερ Βασίλειο Παπαντώνη, τον Ιερέα του χωριού.


Ο παπαΒασίλης μαζί με τους λιγοστούς προσκυνητές από το χωριό του Αγίου Δημητρίου, του Πολυμύλου και τους μικρούς βοηθούς του, τέλεσαν τον εσπερινό στο μικρό εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω από το χωριό και στον δρόμο που οδηγεί στην Ζωοδόχο Πηγή, που λίγες ημέρες νωρίτερα εορτάσαμε και που με συγκίνηση μάθαμε για το θαύμα του Απόστολου Παύλου.


Ένα θαύμα με την βοήθεια και την χάρη της Παναγίας, αφού πρώτα προσευχήθηκε σε αυτήν και χτυπώντας με την ράβδο του την πέτρα ο Απόστολος Παύλος σχίστηκε ο βράχος και τότε εμφανίστηκε η πηγή του νερού για να τους ξεδιψάσει και να δροσίζει αιώνες τώρα τα σπαρτά, τους κατοίκους του Πολυμύλου και της ευρύτερης περιοχής, τους περαστικούς και τους προσκυνητές.
Ο παπαΒασίλης με αγώνα και μεγάλες προσπάθειες, τόσο στον Προσκυνηματικό Ναό του θαύματος του Απόστολου Παύλου στην Ζωοδόχο Πηγή, όπου εδώ και πέντε χρόνια έχει ξεκινήσει εργασίες για την συντήρηση και τον καλλωπισμό του χώρου, αλλά και όσο και στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, πραγματοποιεί έργα με την βοήθεια των κατοίκων και της κοινότητας, που είναι απαραίτητα μιας και στο μικρό και όμορφο αυτό εξωκκλήσι έχει γκρεμιστεί ο εξωτερικός τοίχος από την μία πλευρά του.

Υ.γ. : Ευχαριστούμε την Παρθένα Κοκελίδου για την αγάπη της, την προσφορά της, την φιλοξενία της και τα κεράσματα της.


Χριστός Ανέστη !!!

Κυριακή 12 Μαΐου 2019, των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου 12-05-2019

Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης

Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης