Συνάντηση πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας Στάθης Κοκκινίδης με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο την Τρίτη 14/05/2019 και ώρα 2 το μεσημέρι. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες , προκειμένου ο υποψήφιος δήμαρχος να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων στο Δήμο Εορδαίας.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα της Τηλεθέρμανσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα μέχρι τη σύνδεσή της με τη μονάδα 5, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Κοκκινίδη ότι με τη νέα Δημοτική Αρχή θα συνδεθούν με την Τηλεθέρμανση η Καρδιά και οι Εργατικές κατοικίες.

Για το θέμα της ΔΕΗ είπε ότι υπάρχει μια συρρίκνωση μέχρι την ολοκλήρωση της μονάδας 5, αλλά για τα τριάντα επόμενα χρόνια η Επιχείρηση θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Το μειωμένο οικιακό τιμολόγιο, που θεσπίστηκε με τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής, τόνισε ότι θα συνεχίσει να ανακουφίζει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ και οι δύο πλευρές δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν, ώστε σύντομα να θεσπιστεί μείωση και στα τιμολόγια των επιχειρήσεων.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των δύο νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα οι υποδομές και οι προοπτικές τους, ενώ έγινε αναφορά και σ τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα της Σχολής Πολιτικής Προστασίας στο χώρο της ΑΕΒΑΛ, για το οποίο και ο κ. Κοκκινίδης δεσμεύτηκε να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις.

Τέλος, και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να αγωνιστούν από κοινού για το καλό της περιοχής.