1) Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό “Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης” και τον Κυριάκο Μιχαηλίδη;

Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές για το Δήμο μας και για όλους μας. Συμμετέχω κι εγώ για πρώτη φορά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Μετάβαση για το Δ. Κοζάνης” με επικεφαλής τον Κυριάκο Μιχαηλίδη.Με τιμά το γεγονός ότι με συμπεριέλαβε στην ομάδα του ένας τόσο αξιόλογος και ειλικρινής άνθρωπος.Οι απόψεις του και οι ιδεολογίες του με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί ομαδικά και κάνει πράξη αυτό που λέει, γιατί νοιάζεται αποκλειστικά για το καλό της πόλης. Επίσης έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα του τόπου μας και έχει πρόγραμμα για να τα επιλύσει.

2) Ζείτε στην Κοζάνη, γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σε ποιους τομείς, κατά την άποψή σας, πρέπει να δοθεί βαρύτητα από το συνδυασμό σας, στην περίπτωση που σας εμπιστευτούν οι πολίτες;

Ο συνδυασμός “Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης”, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του τόπου μας, μέσα από τις παρατηρήσεις των φορέων και των συμπολιτών μας, έχει σχεδιάσει, με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια ένα φιλόδοξο ρεαλιστικό πρόγραμμα, προτάσεις που στοχεύουν στο κοινό όφελος. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στο κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο μείζον θέμα του πάρκινγκ, δημιουργώντας θέσεις στάθμευσης, απαλλοτριώνοντας και κατεδαφίζοντας τα εγκαταλελειμμένα κτίρια. Εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα πρασίνου. Υπάρχουν παρατημένα πάρκα και πλατείες σε κάποιες γειτονιές της πόλης αλλά και σε απομακρυσμένα χωριά που χρήζουν ανάπλασης και περιποίησης. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει ανοιχτές τις πόρτες προς την κοινωνία και να μην είναι χωρίς πρόσωπο, αποξενωμένη από τους πολίτες. Να ακούει τα προβλήματά τους καθημερινά και να μπορεί να τα επιλύσει.

3) Είστε εργαζόμενος στην ΔΕΗ. Οι εξελίξεις γύρω από το λιγνίτη είναι ραγδαίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της περιοχής. Ποια είναι η άποψή σας για το παραγωγικό μοντέλο τα επόμενα χρόνια; Θα πρέπει να στραφούμε κυρίως στον πρωτογενή τομέα αφήνοντας πίσω τη μέχρι πρότινος ενεργειακή κατεύθυνση ή θα πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια πορεία αναπτύσσοντας εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον;

Είμαι εργαζόμενος στην ΔΕΗ. Οι εξελίξεις γύρω από την ΔΕΗ, θα είναι ραγδαίες τα επόμενα χρόνια κι ο λιγνίτης, σύμφωνα με τις πολιτικές που ακολουθούνται, θα συρρικνωθεί με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της επιχείρησης. Η τοπική κοινωνία, όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνεισφέρει παρά πολλά οφέλη προς την επιχείρηση, αλλά και η ΔΕΗ έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία θέσεις εργασίας και οικονομικό βιοτικό επίπεδο. Η τοπική κοινωνία ζει από την ΔΕΗ και η ΔΕΗ δραστηριοποιείται προς όφελος της. Η Μετάβαση από την μεταλιγνιτική εποχή σε άλλες μορφές ενέργειας πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική, αλλά και να υπάρχει ο σχεδιασμός έτσι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις που να εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους. Μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα λιγνίτη θα πρέπει παράλληλα να έχουμε δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα, στον αγροτουρισμό, την ανάδειξη τοπικών προϊόντων,  την τυποποίηση. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον τομέα αυτό, μιας και προέρχομαι από γεωργοκτηνοτροφική οικογένεια. Απαιτείται στήριξη και από το δήμο και από την Περιφέρεια, αλλά και με την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων θα πετύχουμε το στόχο μας. Για την περιοχή μας λέμε “ναι” στο παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Οι μόνοι μας αντίπαλοι είναι τα προβλήματα του πολίτη.

4) Πώς κρίνετε το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής; Πού πέτυχε και πού απέτυχε;

Ο συνδυασμός μας δεν μηδενίζει τίποτα από αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα. Εκτιμά την προσπάθεια και σέβεται τις απόψεις όλων αυτών που προσέφεραν και προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο. Μα δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των δημοτών της. Δεν προσέφερε στους πολίτες τα αυτονόητα. Αν και έχουν σημειωθεί κάποια θετικά βήματα από πλευράς διαχείρισης των οικονομικών, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να αλλάξουν. Να μιλήσουμε για τα αδέσποτα; Φοβάσαι να κυκλοφορήσεις ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Και όλα αυτά θα αλλάξουν. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ. Για να δοθεί μια νέα κατεύθυνση στην πορεία του δήμου.

5) Έχετε ξεκινήσει τις περιοδείες με το συνδυασμό αλλά και τις προσωπικές επαφές. Ποιο είναι το κλίμα για το συνδυασμό σας και για εσάς προσωπικά. Τι σας λέει ο κόσμος;

Είναι αλήθεια ότι οι κάτοικοι των χωριών του τόπου μας, μας συγχαίρουν για την απόφασή μας να ασχοληθούμε με τα κοινά. Πιστεύουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά τους, να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους εδώ. Προσωπικά, δέχομαι πολλές ευχές. Αντλώ δύναμη από τον τρόπο που με υποδέχονται. Θα βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών ανά πάσα στιγμή. Η επόμενη Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι η Αρχή που θα χαράξει μια νέα πορεία.