Λάζαρος Μαλούτας στην Ποντοκώμη: Μετέωρη Κοινότητα (Φωτογραφίες)

16 Μαΐου 2019
21:25

Τη μεγάλη τους ανησυχία, λόγω της καθυστέρησης στην κατασκευή των έργων υποδομής που αποθαρρύνει την ανοικοδόμηση και καθυστέρησης επίσης στην απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ. εξέφρασαν οι κάτοικοι της υπό μετεγκατάσταση Ποντοκώμης στο Λ. Μαλούτα και στους υποψήφιους της ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατά την εκεί επίσκεψή τους.

Αν και έχει γίνει η διανομή των οικοπέδων και οι δικαιούχοι θα λάβουν τίτλους, λόγω της καθυστέρησης, ήδη κάποιοι έχουν αγοράσει γεωτεμάχια σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και αλλού, με το 1/3 του πληθυσμού να έχει εγκαταλείψει την Κοινότητα.

Τον προσεχή μάλιστα Σεπτέμβριο δεν θα λειτουργήσει καν το γυμνάσιο, οπότε και η φυγή θα αυξηθεί.

Η τοποθεσία που επέλεξαν οι κάτοικοι είναι καλή, με θέα στη λίμνη, καλό προσανατολισμό, με υποδομές δικτύων, χωρίς ρύπους και κοντά στην Πανεπιστημιούπολη.

Το στοίχημα βέβαια είναι να γίνει εκεί ένας νέος βιώσιμος οικισμός και με κοινωνική συνοχή ανάλογη της παλιάς Ποντοκώμης.

«Ήμασταν εμείς που ολοκληρώσαμε τη μελέτη και προετοιμάσαμε τη μεταβίβαση των εκτάσεων από το Δημόσιο προς τον Δήμο», υπενθύμισε ο Λάζαρος Μαλούτας, δεσμευόμενος ότι η ίδια σπουδή θα επιδειχθεί με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την ΕΝΟΤΗΤΑ λόγω της γνώσης, της εμπειρίας και της ικανότητας που την χαρακτηρίζει.

 

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.