Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/5/2019, στο 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης μία άσκηση διαχείρισης σεισμικού κινδύνου με συμμετοχή φορέων,της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών των Ειδικών Δυνάμεων, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση, εκπαιδευτικοί και μαθητές εκκενώνουν τους χώρους του σχολείου και εφαρμόζουν τον αντισεισμικό σχεδιασμό. Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει επίσης, απεγκλωβισμό μαθητών από τάξη, ενός τραυματία τεχνικού από την ταράτσα του κτηρίου και κατάσβεση πυρκαγιάς στο κυλικείο του σχολείου.
Η διοργάνωση της άσκησης αυτής έγινε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου, Ουζουνίδου Ι. Σμυρλή Β. Καρανάτσιου Α. και Σακοράφα Μ.,που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προγράμματα για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσκεκλημένοι παρακολουθήσαμε εντυπωσιασμένοι τις ενέργειες διάσωσης και απεγκλωβισμού, και θαυμάσαμε την ετοιμότητα όλων των συμμετεχόντων φορέων., τους οποίους και ευχαριστούμε για το μάθημα ζωής που μας έδωσαν σήμερα!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον κ Ασλανίδη, υπεύθυνο του γραφείου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δ, Μακεδονίας, ο οποίος συντόνισε όλους τους συμμετέχοντες φορείς με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μία άψογα οργανωμένη άσκηση ετοιμότητας.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διασκόντων του 3ου Γ/σιου Κοζάνης