Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Κοζάνης κινδυνεύει ή να κλείσει ή να βρεθεί στον Τετράλοφο όπου σιγά σιγά θα ξεχαστεί και θα σβήσει.

21 Μαΐου 2019
12:11

 

Περιμέναμε υπομονετικά σχεδόν ένα χρόνο να βρει ο Δήμος μια λύση για τη δομή μας καθώς δημιουργήθηκαν προβλήματα, στα οποία εμείς οι εργαζόμενοι δε φέρουμε καμία ευθύνη.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι μία δομή, η οποία εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και φορέας υλοποίησης της είναι η ΕΕΤΑΑ με το πρόγραμμα <<Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής>> και λειτουργεί από το 2003. Κάθε χρόνο η Κοινωφελής αποστέλλει στην ΕΕΤΑΑ εκτός όλων των άλλων εγγράφων και την άδεια ίδρυσης λειτουργίας. Πέρσι ζητήθηκε να αναγράφεται πάνω στην άδεια και το ωράριο λειτουργίας, το οποίο δεν αναγραφόταν και έτσι η ΕΕΤΑΑ δεν μας άνοιγε τα Voucher. Έπρεπε λοιπόν να δοθεί από την περιφέρεια τροποποιητική της άδειας με το ωράριο πάνω κάτι το οποίο δε γινόταν, γιατί στο κτίριο όπου στεγαζόμαστε (Αιανής 2) έπρεπε να γίνουν εργασίες για την ανακαίνιση του χώρου. Οι εργασίες όμως αυτές δεν αφορούσαν το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αλλά τις άλλες δύο δομές όπου στεγάζονται εδώ(το ειδικό σχολείο και το ειδικό εργαστήρι) και αυτό γιατί σ’ ένα κτίριο, το οποίο είναι του Δήμου παραχωρείται στην Περιφέρεια(και συγκεκριμένα στο ειδικό εργαστήρι) και εμάς μας <<πετάνε>> έξω από αυτό, υποσχόμενοι ο Δήμος και η Κοινωφελής να μας βρουν καινούριο κτίριο.

Με τη συμφωνία αυτή η περιφέρεια έδωσε ένα έγγραφο με προσωρινό ωράριο λειτουργίας. Ένα χρόνο τώρα καινούριο κτίριο δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να έχουμε πρόβλημα με την άδεια αλλά και με τη στέγαση.

Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι εάν δεν βρεθεί λύση στέγασης θα μας μεταφέρουν στον Τετράλοφο. Ποιον τον <<Τετράλοφο>>; Στον οποίο πολλοί γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους γιατί είναι μακριά και απομονωμένα με αποτέλεσμα και πάλι να κλείσουμε καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα παιδιά(ωφελούμενους).

Αν και είναι πολλά αυτά που θέλουμε να αναφέρουμε θα κλείσουμε αυτό το Δελτίο τύπου ενημερώνοντας όλα τα μέσα ότι μας έχει έρθει έγγραφο από την τεχνική υπηρεσία, το οποίο μας ζητάει να αδειάσουμε το χώρο έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν την <<ανακαίνιση>> τους και να παραχωρήσουν όλο το κτίριο στις άλλες δύο δομές.

Εμείς να αδειάσουμε το κτίριο, να πάμε που;

5 σχόλια

  • Αφου υπαρχει το ειδικο εργαστηρι το κδαπ δεν χρειαζεται καθόλου. Ας σας κλεισουν οι γονεις θα γραψουν τα παιδια στο εργαστηρι.
    Γιατι ας μην κοροιδευομαστε εχετε πολυ λιγα παιδια κ πολλους εργαζομενους !

    • Όταν τη γνώμη την διαφεντεύει η εμπάθεια θα μπορούσε να αναρωτηθεί, γιατί να μην κλείσει το εργαστήρι και να γραψουν οι γονείς τα παιδιά στο ΚΔΑΠ…..!!! Ο αριθμός των εργαζομένων ειναι αυτός που ο νομος προβλέπει, χωρίς να κοροϊδευόμαστε…

  • ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ.ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.Η ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΔΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ.

  • Μπράβο τον δήμαρχο και τον εργαζόμενο προφανώς στο εργαστήρι Γιάννη.Τα καταφέρανε όπως φαίνεται μετά απο χρόνια προσπάθειας να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μια δομή που στάθηκε δίπλα σε γονείς και παιδιά σε δύσκολες και ευκολες στιγμές.Στον δήμαρχο τώρα,προεκλογικά όπως όλοι ξέρουμε μέχρι και αυτή τη στιγμή αδιαφορεί πλήρως για το θέμα.Όσο για το εργαστήρι με αυτή τη συμπεριφορά επιδιώκουν να μην θέλουμε τα παιδιά μας τα πάμε εκεί αλλα καπου άλλου ,και το ΚΔΑΠ να κλείσει σε εσάς δεν τα φέρνουμε!

  • Προτεραιότητα για το δημαρχο κ για τη πολη ειναι να γινει ενα ειδικο νηπιαγωγειο κ δημοτικο. Το κδαπ εχει πολυ λιγα παιδια οποτε ας βολευτούν στο εργαστηρι οπου υπαρχει προσωπικο κ πολλες ειδικοτητες .
    Το προσωπικο του κδαπ ειστε με συμβασεις που σημαινει οτι ανα πασα στιγμη τελειωνουν .
    Αυτα κ αν σας αρεσει η αληθεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.