kozan.gr: Ο Στέφανος Γκορτσούλης μιλά στο kozan.gr για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Κοζάνης με το συνδυασμό «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις» του Λευτέρη Ιωαννίδη

22 Μαΐου 2019
08:01

 

1) Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και γιατί επιλέξατε το συνδυασμό «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις»;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη. Αγαπώ αυτόν τον τόπο και γι αυτό επέλεξα να ζω εδώ μαζί με την οικογένειά μου. Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση διότι, όντας πατέρας τριών παιδιών, θα ήθελα να συμβάλω κι εγώ στην βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Ξεχώρισα τον συνδυασμό «Κοζάνη – Τόπος να ζεις», γιατί θεωρώ τον Λευτέρη Ιωαννίδη καταρχήν έναν έντιμο άνθρωπο με όραμα και καινοτόμες ιδέες για την πόλη, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται για την προσήλωσή του στην διαφάνεια και τη νομιμότητα. Επιπλέον είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ολόκληρη η «Δημοτική Κίνηση» απαρτίζεται από άτομα που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τον τόπο μας και ανήκουν σε ομάδες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων.

2) Είστε πατέρας τριών παιδιών. Η Κοζάνη είναι ένας Τόπος να Ζεις για τα παιδιά; Τι σας αρέσει αλλά και τι σας ενοχλεί στη σημερινή εικόνα της πόλης;

Η Κοζάνη είναι ένας τόπος να ζεις με τα παιδιά σου, είναι μια πόλη καθαρή και ασφαλής. Πρέπει να αναφέρω ότι η ασφάλεια που νιώθει κανείς στην πόλη μας οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται από την Αστυνομία της Κοζάνης. Ωστόσο η καθημερινότητα στην πόλη μας επιδέχεται βελτίωση σε διάφορους τομείς. Την τελευταία πενταετία υλοποιήθηκαν αρκετά έργα που συνέβαλαν στην καλύτερη εικόνα της πόλης, όπως η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, η ολοκλήρωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η αναβάθμιση όλων των εκδηλώσεων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ο μητροπολιτικός ρόλος της Κοζάνης.

Ταυτόχρονα, μπήκαν τα θεμέλια για να γίνουν πράξη ακόμα περισσότερα έργα, όπως η μετατροπή του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων σε ένα μεγάλο βιοκλιματικό πάρκο 130 στρεμμάτων, με χώρους άθλησης και αναψυχής για όλους τους Κοζανίτες. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί και η ανάπλαση του σταθμού του ΟΣΕ, ενός ανεκμετάλλευτου χώρου σε χώρους αναψυχής, κάτι που θα δώσει ανάσα στην πόλης μας.

Από την σημερινή εικόνα της πόλης με δυσαρεστεί η έλλειψη επαρκών αθλητικών υποδομών ενώ είναι πρακτικά αδύνατο για κάποιο παιδί να ασχοληθεί ουσιαστικά με τον πρωταθλητισμό. Χρειαζόμαστε χώρους ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται, να κοινωνικοποιούνται, να ψυχαγωγούνται.

3) Είστε ένας άνθρωπος που, λόγω της ενασχόλησής σας, σε διοικητικό επίπεδο, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έχετε αρκετά καλή γνώση κι εικόνα για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Κοζάνης. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

Το έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι σημαντικό και είναι μόνη η αρχή. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την συντήρηση διάφορων γηπεδικών εγκαταστάσεων της πόλης, όπως του Λιάπειου κολυμβητηρίου, του ΔΑΚ, την αναβάθμιση του γηπέδου του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Δήμητρίου καθώς και της Λευκόβρυσης ώστε να φιλοξενεί αγώνες πανελλαδικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, το οποίο πλέον έχει μπει στο χάρτη των γηπέδων της χώρας. Επίσης έχουν τοποθετηθεί όργανα γυμναστικής ελεύθερης χρήσης σε διάφορα εξωτερικά πάρκα της πόλης όπως στην περιοχή του Ξενία και στο Δημοτικό Κήπο, και έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν και σε επιπλέον σημεία. Επίσης για την ισομερή ανάπτυξη του αθλητισμού δημιουργήθηκαν γήπεδα 5x5 σε τοπικές κοινότητες (Άγιο Δημήτριο και Κοιλάδα), καθώς και εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης με ελαστικό τάπητα (Ακρινή – Αλωνάκια – Κοίλα).

Σχετικά με τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη συνέχεια, έχει προγραμματιστεί η κατασκευή κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων υψηλών προδιαγραφών και αλλαγή ταρτάν στο ΔΑΚ. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί η παρέμβαση στο Λιάπειο αθλητικό κέντρο ύψους 800.000€.

4) Η απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί στις επικείμενες εκλογές θα αναβαθμίσει την Αυτοδιοίκηση ή θα δημιουργήσει προβλήματα, με συναλλαγές και συνδιαλλαγές ή ακόμη και με αδιέξοδα;

Κατά τη γνώμη μου, ενώ η απλή αναλογική θεωρητικά φαίνεται ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα, παρόλα αυτά θα φανεί στην πράξη αν πραγματικά θα υπηρετήσει τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το συγκεκριμένο σύστημα απαιτεί τη συνεργασία μεταξύ των συνδυασμών και την καλή θέληση για την επίλυση θεμάτων, πέρα και πάνω από συμφέροντα και παρατάξεις. Ο συνδυασμός μας εξάλλου, χαρακτηρίζεται από πολυφωνία και θεωρώ ότι έχουμε την ωριμότητα και την εμπειρία για να συνομιλήσουμε με όλους τους συνδυασμούς για το καλό της Κοζάνης.

5) Έχετε ξεκινήσει τις περιοδείες με το συνδυασμό αλλά και τις προσωπικές επαφές. Ποιο είναι το κλίμα για το συνδυασμό σας και για εσάς προσωπικά. Τι σας λέει ο κόσμος; Σε τι σας ζητούν να δώσετε βαρύτητα, την επόμενη μέρα;

Όσο περνάει ο καιρός, ο κόσμος αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι ο Λευτέρης Ιωαννίδης έχει όραμα και ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Οι βάσεις αυτού του πλάνου έχουν ήδη μπει και διαφαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Ο συνδυασμός «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις» απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, με φρέσκια ματιά στα προβλήματα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι ολοένα και πιο θερμή. Καθημερινά μας ζητούν να σκύψουμε πάνω στα θέματα της καθημερινότητας, όπως οι παιδικοί σταθμοί, τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η επάρκεια θέσεων στάθμευσης, οι πολιτιστικές δράσεις κα.

kozan.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.