Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr σχετικά με την υποχρεωτική παρουσία στην εφορευτική επιτροπή

26 Μαΐου 2019
15:47

Επί τη ευκαιρία των σημερινών εκλογών θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την υποχρεωτική παρουσία στην εφορευτική επιτροπή.
Πώς γίνεται να υποχρεώνεις κάποιον να έρθει να δουλέψει για 15 ώρες και να μην ανταμειφθεί για το έργο που σου προσφέρει?
Πώς γίνεται τα κόμματα να παίρνουν εκατομμύρια ευρώ για να τα δώσουν στους καναλάρχες μέσω των διαφημίσεων και εσένα που είσαι όλη την ημέρα εκεί, να μην σε δίνουν ούτε ένα μεροκάματο? Πώς γίνεται το ίδιο το κράτος να προωθεί την μαύρη εργασία ενω υποτίθεται την καταπολεμά?
Πώς γίνεται ενώ η αποχή είναι στο 40 % εσυ να πρέπει να βρίσκεσαι εκεί?
Πώς γίνεται τόσοι άγνωστοι αρχηγίσκοι να βρίσκουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διαφημίσεις και να μην μπορούν να πληρώσουν μια εισφορά για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής?
Πώς γίνεται να δουλεύουμε για τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός, χωρίς την άδειά μας? Αυτοί οι προβληματισμοί – ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν πρώτα στο μυαλό του καθενός, στην συνέχεια θα βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Μωυσιάδης Ιωάννης

26 σχόλια

  • Πολύ σωστά. Όλοι τα λέμε. Γι’ αυτό δεν πάει κανείς και πολύ καλά κάνει. Και έχεις και τους δικαστικούς που παίρνουν ένα σκασμό λεφτά και γραμματέα της επιλογής τους να σε απειλούν. Ας δώσουν 100€ σε φοιτητές να κάνουν και σωστή δουλειά. Τόσα εκατομμύρια δίνουν για χαζομάρες.

  • Πες τα!!! Πως γίνεται το κράτος να σου στερεί το δικαίωμα να εργαστείς να εξελιχθείς σαν άνθρωπος και παράλληλα να σε καλεί να υπηρετήσεις έναν θεσμό που τον έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους και για τα μούτρα τους!! Ντροπή!!!!

  • Πολύ σωστός! Έχω εκφραστεί πολλές φορές γι’ αυτό το θέμα και μάλιστα αν δεν παρουσιαστείς έχεις και βαρύτατες ποινές. Για να το συνεχίσω, όλοι όσοι συμμετάσχουν είτε άμεσα είτε έμμεσα πληρώνονται π.χ. Εκλογικοί αντιπρόσωποι, Δημοτικοί υπάλληλοι, Περιφερειακοί υπάλληλοι, Αστυνομικοί κτλ. εκτός από την εφορευτική επιτροπή η οποία μαζί με τον εκλογικό αντιπρόσωπο δουλεύουν πραγματικά τις περισσότερες ώρες την ημέρα των εκλογών.

    Ούτε καν μία ψευτοαποζημίωση;

  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;

  • Δώστε από 5Ο ευρώ παιδιά άνεργα και να δείτε με τι χαρά θα πάνε για εφορευτική επιτροπή .τωρα όλοι χαρτί από το γιατρό ότι είναι άρρωστοι ..και καλά κάνουν !!!!

  • Πολύ απλά δεν πάει κανένας και κάνει την δουλειά ο δικηγόρος και ο γραμματεας…..φίλε μου θα συμφωνήσω με το άρθρο σου και αφού στην Ελλάδα μπορούμε και αλλάζουμε τα πάντα ας αλλάξουν επιτέλους και αυτό με τις επιτροπές…

  • εγώ λέω να σου κόψουμε ένα μισθό για να πας και να ψηφίσεις…

    Ο άλλος θέλει και ένσημο… Μαζεύτηκαν όλοι να διαμαρτυρηθούν για τις εφορευτικές.

    • Έχεις πάει καμιά φορά βρε μπούφε να δεις τη γλύκα; Ή απλά είσαι από τους γνωστούς γραφικούς που απλά μιλάνε για να διαφωνούν;

    • Πολύ ευχαρίστως να πας! Δώσε πρώτος το παράδειγμα… Δωρεάν! Και φυσικά να μας πεις ποιος είσαι να σε αποφέυγουμε

  • η παρουσια στην εφορευτικη επιτροπη διασφαλιζει το αδιαβλητο των εκλογων κ την αμεση συμμετοχη του στην διαδικασια κ ΔΕΝ ειναι εργασια οπως γραφει ο μιστερ.

    Φτανει βεβαια να εχεις το ηθος να παρουσιαστεις, αν εισαι ….. δεν πας κ γκρινιαζεις κιολας που καθυστερει η διαδικασια.

    αυτοι που γραφουν ιδεες περι πληρωμων να ηταν τοσο μαγκες κ στα αλλα δικαιωματα κ υποχρεωσεις που εχει ενας πολιτης.

    Αλλα ο Ελληναρας θελει να παρκαρει οπου θελει κ για την καταντια του να φταινε παντα αλλοι!!!!

    • Πήγες εθελοντής ή αρθρογραφείς από το σπίτι σου χαλαρά ; Προλαβαίνεις πάντως, αν θες, την επόμενη Κυριακή, να δείξεις το ήθος σου.

  • Κάθε δημόσιος υπάλληλος παίρνει 200 ευρώ τη μέρα έξτρα,και κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος,δικηγορικός,1500 .

  • Εχεις απόλυτο δίκιο ειναι δικαίωμα μας, σύμφωνα με το νόμο δεν ορίζονται δημόσιοι υπάλληλοι . Όταν εισαι στον ιδιωτικό τομέα και την επόμενη ο εργοδότης σου δε σου δίνει άδεια ή κυνηγάς το μεροκάματο τι πρέπει να κανεις ;
    Επίσης απο τη στιγμή που δυο άτομα αΜειβωνται -δηλαδή αποτελεί εργασια για αυτούς γιατι να μην εινΙ το ίδιο και για τους άλλους ; Αφού τον ίδιο χρόνο θα κάτσουν ;

  • Στην εφορευτική επιτροπή θα πρέπει να μπαίνουν εκπαιδευτικοί (νηπιαγωγοί,δάσκαλοι, καθηγητές) οι οποίοι τα σχολεία τους είναι κλειστά για 4 ημέρες, για δύο φορές μάλιστα λόγω επαναληπτικών (και ούτε πληρωμές ούτε τίποτα). Άρα την επόμενη φορά να αναλάβουν εφορευτική επιτροπή και να μην τρέχουν τον απλό κοσμακη…..

  • Κατ αρχήν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το ασυμβίβαστο και αν κληρωθούν απαλασονται από τις εφορευτικες. Δεύτερον ποιος δημόσιος υπάλληλος παίρνει 200 ευρώ και γιατί; τρίτον όταν δουλεύεις και δεν μπορείς να πάρεβρεθείς στην εφορευτικη παίρνεις χαρτί απ τον εργοδότη σου ότι σε απασχολεί εκείνη τη μέρα που σε απαλασει.

  • Επιτέλους….. κάποιοι πρέπει να πούνε και αλήθειες.. Να τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί. Κάθονται και φωνάζουν κιόλας. Έλεος.

  • το κράτος πληρώνει τόσους δημόσιους υπαλλήλους.Να τους χρησιμοποιούν και για την εφορευτική.οχι να λένε τον καθένα να έρχεται και να χάνει και μεροκάματα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.