Πτολεμαΐδα: Πολύχρωμες γιαγιάδες σε δράση! (Φωτογραφίες)

29 Μαΐου 2019
11:59
Κανένα σχόλιο

Στα πλαίσια του προγράμματος «Φιλαναγνωστικές Χειραψίες», η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας οργάνωσε κι υλοποίησε συνάντηση του ΚΗΦΗ Πτολεμαΐδας και του ΚΔΑΠ Πολύχρωμα απογεύματα την Τρίτη 28 Μαΐου.

Συνοδευόμενες από την υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Πτολ/δας Νατάσα Παύλου, τη νοσηλεύτρια Μαρία Χρυσοπούλου και την επιμελήτρια κοινωνικής πρόνοιας Κυριακή Κοντάκα, οι «πολύχρωμες γιαγιάδες» έφτασαν στη δημοτική βιβλιοθήκη για να συναντήσουν τα παιδιά και να περάσουν μαζί τους ένα πολύχρωμο δημιουργικό απόγευμα.

Η δράση αυτή αποτέλεσε την κορύφωση δύο εργαστηρίων φιλαναγνωσίας που εκτυλίσσονταν παράλληλα όλη τη χρονιά. Παιδιά και γιαγιάδες διάβαζαν δημιουργικά, βιβλία της καλεσμένης συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, με στόχο να ενωθούν στο τέλος ως ομάδες. Αφορμή γι αυτή τη συνάντηση στάθηκε το εξαιρετικό βιβλίο της συγγραφέα, «Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου».

Τα παιδιά ετοίμασαν ένα υπέροχο δραματοποιημένο τραγούδι για τις πολύχρωμες γιαγιάδες κι αυτές τα χάρισαν μία πολύχρωμη, πλεγμένη κουβέρτα.

Κάτω από τον ίσκιο του παραμυθόδεντρου δυο γενιές ενωμένες τραγούδησαν, αφηγήθηκαν παραμύθια κι έπαιξαν ζωντανεύοντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία ενός βιβλίου.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.