Η διπλωματική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Florence Saint-Ygnan σε σχολεία της Εορδαίας για το πρόγραμμα ολυμπισμού eTwinning

4 Ιουνίου 2019
20:12
Κανένα σχόλιο

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας eTwinning δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να πραγματοποιήσουν κοινές δραστηριότητες και παράλληλα να αναπτυχθούν σε πολλά επίπεδα: κοινωνικό, πολιτιστικό, γλωσσικό, γνωστικό.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-19 υλοποιήθηκε συνεργατικό πρόγραμμα eTwinning μεταξύ σχολείων της Εορδαίας (Γυμνάσιο και Δημοτικό Ανατολικού, 1ο Δημοτικό Βερμίου, Δημοτικό Σχολείο Πύργων και Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής), του Πρότυπου Σχολείου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και γαλλικών σχολείων (από τις Ακαδημίες της Μασσαλίας και της Νορμανδίας).

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνολικά 30 Γάλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την περιοχή τον Οκτώβριο 2018 και Μάρτιο 2019. Το πρόγραμμα με τίτλο «Partageons tous ensemble la passion des Jeux» (Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Ολυμπιακών Αγώνων) με γλώσσα επικοινωνίας τα γαλλικά είχε ως σκοπό να μεταφέρει στους μαθητές τις αθάνατες αξίες του ολυμπισμού (φιλία-σεβασμός-άμιλλα-ευγένεια-δίκαιο παιχνίδι-αριστεία) που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλη την ανθρωπότητα. Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 στο Παρίσι έδωσε έμπνευση στους μαθητές να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να συνδέσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία με τη σημερινή εποχή, κερδίζοντας γνώσεις και εμπειρίες.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της τελετής λήξης του προγράμματος την Τρίτη 04 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων Εορδαίας, η διπλωματική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Florence SaintYgnan θα μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να συγχαρεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και να τιμήσει την κοινή εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και τιμώνται αθλητές-τριες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες της περιοχής: ο κ. Ζαχαριάδης Γεώργιος, ο κ. Κωνσταντινίδης Ιορδάνης, ο κ. Δεληγιώργης Αθανάσιος, η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου, η κ. Καλογνωμή Θεοδώρα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές-τριες και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα, καθώς και στους κ.κ. διευθυντές-τριες των σχολείων της περιοχής που υποστηρίζουν τη δράση: κ. Καραγκιόζη Μαρία (Δημοτικό Σχολείο Ανατολικού), κ. Φωτιάδου Βούλα (Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής). κ. Απατσίδης Θεμιστοκλής (1ο Δημοτικό Σχολείο Βερμίου) κ. Ηλιάδης Αλέξανδρος, ο οποίος ανέλαβε όλη την οργάνωση της τελετής λήξης και υποδοχής των καλεσμένων αθλητών στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων και κ. Πράπας Χαρίλαος (Γυμνάσιο Ανατολικού). Συγχαρητήρια στις Νηπιαγωγούς κ. Κουσουντίδου Ευστρατία, κ. Ουζούνη Άννα, κ. Κελάρη Ασημίνα που πλαισίωσαν το πρόγραμμα με ευφάνταστες ιδέες, μουσική και χορό. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στους γυμναστές κ.κ. Άνθιμο Αρβανίτη, Τούνα Αριστοτέλη και Μαυρόπουλο Κώστα που αφιέρωσαν πολλές ώρες για την προετοιμασία της γιορτής, καθώς και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων. Ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Καμαρούδη Σταύρο, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας που πάντα είναι πολύτιμος αρωγός στις δράσεις των σχολείων της Εορδαίας. Τέτοιες συλλογικές προσπάθειες αναδεικνύουν τον ρόλο του δημόσιου σχολείου και συμβάλλουν στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Μπράβο σε όλους-ες!!!

Η Πρεσβευτής eTwinning Δυτικής Μακεδονίας

Αθηνά Βαρσαμίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.