Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας: Μηδενική η παραγωγή μελιού από την Ακακία 

7 Ιουνίου 2019
12:03

Ούτε ένα γραμμάριο μελιού δεν αποθήκευσαν μέχρι στιγμής οι μελισσοκόμοι που έχουν εγκαταστήσει τις κυψέλες τους στο χώρο των αποθέσεων του Νοτίου Πεδίου, στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας, και στη γύρω περιοχή, γιατί, οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τους ανέμους, δεν επέτρεψαν στις μέλισσες να πετάξουν στο δάσος από ακακίες και να τρυγήσουν το νέκταρ. Το φαινόμενο, εκτός από την εν λόγω περιοχή, παρατηρήθηκε και σε εκτάσεις με ακακίες στην Ελασσόνα, ενώ, και γενικότερα στη Δυτική Μακεδονία η εικόνα είναι παρεμφερής. Εφόσον μεταβληθούν οι καιρικές συνθήκες, με την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, τότε, ίσως διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, και τα αποτελέσματα θα φανούν στο επόμενο δίμηνο. Οι Μελισσοκόμοι, ευελπιστούν, ότι με τη μετακίνηση τους στις ορεινές περιοχές, όπου οι βροχές ευνόησαν την ανθοφορία των φυτών και των δένδρων η παραγωγή θα είναι αποδοτικότερη.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  • Αυτό σαν είδηση τα τερματίζει όλα.
    Σε όλα τα Βαλκάνια λόγο καιρικών συνθηκών ακόμα δεν τρυγισαμι μέλι. Και κάποιοι λόγο βλακιασ ή κακιασ μας “ενημερώνουν” ότι από τισ ακακίες του ΛΚΔΜ παπαλα
    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.