Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα» του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης

7 Ιουνίου 2019
13:31

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενες/οι που θα επιθυμούσαν να πάρουν μέρος στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα. Η εξελισσόμενη συνειδητοποίηση του φάσματος των φύλων και των ερωτικών έλξεων», παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο infokoz@arsis.gr, με την ένδειξη: Συμμετοχή στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα», αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 17:00, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο.

Περιεχόμενο εργαστηρίου:

Στη συζήτηση με τις συμμετέχουσες/ντες του εργαστηρίου θα καταγραφούν οι όροι που αναφέρονται στον τίτλο του εργαστηρίου.

Στη συνέχεια θα καταγραφούν οι πιο πρόσφατες ομάδες ατόμων που αναδύονται κινηματικά ή ατομικά. Θα συζητηθεί τι ακριβώς οραματίζονται και ποιο είναι το αντίτιμο που εκτιμούν ότι θα συνεπάγεται η υλοποίηση των οραμάτων τους (σε επίπεδο συντονισμού – συνεργασιών μεταξύ τους, επιτελεστικότητας των ενεργειών τους, κοινωνικών αντιδράσεων) και τελικά η επιτυχία τους.

Τέλος, θα συζητηθούν δομές και θεσμοί που θα βοηθούσαν το όραμά τους.

Συντονισμός εργαστηρίου:

Νίκος Χατζητρύφων, πρόεδρος Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο &

Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

Ενδεικτική – προτεινόμενη βιβλιογραφία:

Η προτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 1994 για θέματα ομοφυλοφιλίας (εισήγηση: Claudia Roth), http://aei.pitt.edu/49350/1/A10612.pdf.

Η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, 2000.

Jeffrey Weeks: Ζητήματα ταυτότητας. Στο: Επιμ. Κ. Γιαννακόπουλος, «Σεξουαλικότητα. Θεωριες και πολιτικές της ανθρωπολογίας». Εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 2006, σελ. 139-168.

Pierre Bourdieu: Η ανδρική κυριαρχία. Εκδ. Πατάκη, Αθήνα, 2007. (ειδικότερα: Παράρτημα: Κάποια ζητήματα σχετικά με το γκέι και λεσβιακό κίνημα», σελ. 109-119).

Περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης:

https://www.facebook.com/events/386782502179418/

2 σχόλια

  • Γιατί απουσιάζει το όνομα του διοργανωτή,το οποίο διαπιστώνουμε στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού.ταχυδρομειου;ούτε στην αφισσα αναφέρεται.

  • Εφοσον δεν βλεπουμε τους επισημους συνδιοργανωτες στην αφισα, αναρωτιεμαι για τα δικαιωματα χρησης του σκιτσου στην αφισα σας που φαινεται να χρησιμοποιειται απο αλλους φορεις στην ελλαδα! Αν δεν εχετε τα δικαιωματα ειναι απλα τραγικο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.