Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενες/οι που θα επιθυμούσαν να πάρουν μέρος στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα. Η εξελισσόμενη συνειδητοποίηση του φάσματος των φύλων και των ερωτικών έλξεων», παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο infokoz@arsis.gr, με την ένδειξη: Συμμετοχή στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα», αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 17:00, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο.
Περιεχόμενο εργαστηρίου:
Στη συζήτηση με τις συμμετέχουσες/ντες του εργαστηρίου θα καταγραφούν οι όροι που αναφέρονται στον τίτλο του εργαστηρίου.
Στη συνέχεια θα καταγραφούν οι πιο πρόσφατες ομάδες ατόμων που αναδύονται κινηματικά ή ατομικά. Θα συζητηθεί τι ακριβώς οραματίζονται και ποιο είναι το αντίτιμο που εκτιμούν ότι θα συνεπάγεται η υλοποίηση των οραμάτων τους (σε επίπεδο συντονισμού – συνεργασιών μεταξύ τους, επιτελεστικότητας των ενεργειών τους, κοινωνικών αντιδράσεων) και τελικά η επιτυχία τους.
Τέλος, θα συζητηθούν δομές και θεσμοί που θα βοηθούσαν το όραμά τους.
Συντονισμός εργαστηρίου:
Νίκος Χατζητρύφων, πρόεδρος Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο &
Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
Ενδεικτική – προτεινόμενη βιβλιογραφία:
Η προτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 1994 για θέματα ομοφυλοφιλίας (εισήγηση: Claudia Roth), http://aei.pitt.edu/49350/1/A10612.pdf.
Η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, 2000.
Jeffrey Weeks: Ζητήματα ταυτότητας. Στο: Επιμ. Κ. Γιαννακόπουλος, «Σεξουαλικότητα. Θεωριες και πολιτικές της ανθρωπολογίας». Εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 2006, σελ. 139-168.
Pierre Bourdieu: Η ανδρική κυριαρχία. Εκδ. Πατάκη, Αθήνα, 2007. (ειδικότερα: Παράρτημα: Κάποια ζητήματα σχετικά με το γκέι και λεσβιακό κίνημα», σελ. 109-119).
Περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης:
Γιατί απουσιάζει το όνομα του διοργανωτή,το οποίο διαπιστώνουμε στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού.ταχυδρομειου;ούτε στην αφισσα αναφέρεται.
Εφοσον δεν βλεπουμε τους επισημους συνδιοργανωτες στην αφισα, αναρωτιεμαι για τα δικαιωματα χρησης του σκιτσου στην αφισα σας που φαινεται να χρησιμοποιειται απο αλλους φορεις στην ελλαδα! Αν δεν εχετε τα δικαιωματα ειναι απλα τραγικο