Στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Αιολικό Πάρκο Ανατολικό και Δυτικό Άσκιο», εντοπίστηκαν κατά την επίβλεψη των εργασιών τρία σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

14 Ιουνίου 2019
14:53
Κανένα σχόλιο

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Αιολικό Πάρκο Ανατολικό και Δυτικό Άσκιο», εντοπίστηκαν κατά την επίβλεψη των εργασιών τρία σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία στη συνέχεια διερευνήθηκαν ανασκαφικά.

Τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν είναι:

Α) Σε ορεινό σημείο της όδευσης των καλωδίων του έργου, στην κοινότητα Ανθότοπου εντοπίστηκε αρχαιολογικό στρώμα της ελληνιστικής περιόδου, χωρίς να αποκαλυφθούν σταθερά ευρήματα.

Β) Στην περιοχή κατασκευής του Υποσταθμού ανύψωσης, στη θέση Γρατσιάνη Ανθότοπου, αποκαλύφθηκαν δύο κλίβανοι της βυζαντινής εποχής, ένας εκ των οποίων διατηρεί και την εσχάρα του. Φαίνεται να ανήκουν σε κάποιο εργαστηριακό συγκρότημα.

Γ) Στην κοινότητα Μαυροδενδρίου, σε σημείο της όδευσης των καλωδίων του έργου, αποκαλύφθηκε επίμηκες οίκημα, της ύστερης εποχής του χαλκού, και εξωτερικά του έξι πίθοι, κάποιοι καλυμμένοι με λίθινα καπάκια, και μία ταφή της περιόδου.

Φωτο αρχείου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.