kozan.gr: Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας: Σκόρπισε γέλιο η παράσταση “Ζωή και Κότα με Χαβίτς και με Κορκότα” (Φωτογραφίες & Βίντεο)

11 Δεκεμβρίου 2016
19:03
Κανένα σχόλιο

Mια πρωτότυπη Ποντιακή Επιθεώρηση, κατάλληλη ακόμη και για μη Πόντιους, παρουσιάστηκε, σε δύο παραστάσεις, το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Η παράσταση “Ζωή και Κότα με Χαβίτς και με Κορκότα”, σε κείμενα των: Δημήτρη Πιπερίδη –  Κώστα Βαμβακίδη και σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου, πρόσεφερε άφθονο γέλιο, τηρώντας παράλληλα τις παραδόσεις της ποντιακής κουλτούρας.. Μια σατιρική, αλλά και νοσταλγική μουσικοθεατρική «περιπέτεια» που η ραχοκοκαλιά της είναι συνδεδεμένη με τον ποντιακό λόγο, το τραγούδι και το χορό, περιλαμβάνει όμως κι αρκετές σκηνές που δεν είναι  γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο. Αυτές καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα στην καθημερινότητα του Έλληνα, που είχε μάθει να την περνά «ζωή και κότα», αλλά σήμερα με την οικονομική κρίση, το έχει ρίξει στο χαβίτς και στα κορκότα, παραδοσιακά εδέσματα με απλά υλικά, που έφερναν γρήγορα, νόστιμα και οικονομικά ένα πιάτο φαΐ στα τραπέζια των Ποντίων. Τη διοργάνωση για τις παραστάσεις στην Πτολεμαίδα, είχε ο Σύλλογος Ποντίων Αναρράχης: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

ko

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.