ΔΕΗ: “εκτιμήσεις και χαρακτηρισμοί του τύπου «η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού» δεν έχουν καμία βασιμότητα”

20 Ιουνίου 2019
17:38

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ανακοινώνονται τα εξής:

1. Τα αποτελέσματα του 3μήνου του 2019 δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς υφίστανται σημαντικές εκκρεμότητες που τα επηρεάζουν. Η ακριβής εικόνα θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και βέβαια θα συζητηθεί έγκαιρα στο Δ.Σ. της επιχείρησης και θα ανακοινωθεί υπεύθυνα σύμφωνα με την πάγια πολιτική πλήρους διαφάνειας που ακολουθεί η ΔΕΗ.

2. Δεν έχουν καμία βάση στοιχεία και εκτιμήσεις όπως ότι η ΔΕΗ αναζητεί επειγόντως €300 εκατ. ή ότι κινδυνεύει η ασφάλεια εφοδιασμού των νησιών ή γενικότερα. Σε ότι αφορά στο θέμα της ρευστότητας η Διοίκηση το διαχειρίζεται συστηματικά και αποτελεσματικά. Η τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο, θα ενισχύσει τη ρευστότητα της ΔΕΗ σημαντικά.

3. Για τις απαιτήσεις τόκων από τον ΑΔΜΗΕ και άλλους φορείς, για τις οποίες η ΔΕΗ έχει ήδη κάνει πρόβλεψη περίπου €200 εκατ., στο πλαίσιο της αρχής της συντηρητικότητας (prudence) που ακολουθεί αυστηρά στη σύνταξη των οικονομικών της καταστάσεων αναμένονται δικαστικές αποφάσεις, για τις οποίες εκφράζεται αισιοδοξία. Ωστόσο η επιδίωξη εξωδικαστικών συμβιβασμών είναι μια δόκιμη πρακτική την οποία επιδιώκουμε.

4. Σε ότι αφορά στις ενέργειες του πλάνου της McKinsey, εξελίσσονται ικανοποιητικά, πράγμα για το οποίο η Διοίκηση θα ενημερώσει αναλυτικά και υπεύθυνα τους μετόχους στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου.

5. Σε κάθε περίπτωση εκτιμήσεις και χαρακτηρισμοί του τύπου «η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού» δεν έχουν καμία βασιμότητα. Η επιχείρηση είναι εύρωστη, υλοποιεί πρόγραμμα επενδύσεων €790 εκατ. το 2019, και μετασχηματίζεται γοργά και σχεδιασμένα για τη βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης και την ανταγωνιστικότητά της.

12 σχόλια

  • Ποιός ο λόγος να κρατάμε στον αναπνευστήρα μια ετοιμοθάνατη ΔΕΗ ενώ μπορούμε να εισάγουμε πολύ πιό φθηνά ρεύμα από τις γειτονικές χώρες. Να κλείσουν άμεσα και να δοθούν για εκμετάλλευση στους ίδιους τους εργαζόμενους να καλλιεργήσουν σπανάκι.

      • Αφού είστε εδώ, δεν τολμάτε ν’ αποδείξετε δημόσια τους ισχυρισμούς που υιοθετήσατε. Σβήσατε τα ψέματα, αφού πρώτα τ’ ανεβάσατε, λες και δεν υπάρχουν τα στιγμιότυπα οθόνης.

    • Ωραία λογική φιλελέ….Για πες μας τι δουλειά κάνεις να σου φέρω έναν Ινδό με 1 ευρώ την ημέρα και να πας στο καλό

    • Ο καρυπιδης με την λογική του σύριζα ήθελε δωρεάν η αν δεν μπορείς μη πληρώνεις γιαυτό ταωφηλωμενα στην ΔΕΗ είναι περίπου 1,7 δις

  • Καλή η προπαγάνδα παιδιά.Κρατειστε αυτό το σχόλιο μου.Η ΔΕΗ Δεν θα κλείσει ποτέ.Γιατί είναι η πιο υγιής επιχείρηση στη χώρα.Να μπουν φυλακή και να κατασχεθεί ο μισθός όλων αυτών που δεν πληρώνουν.ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΡΑ.

    • Και πρώτα απ’ όλα δέσμευση συντάξεων και μισθών των συνδικαλισταράδων της ΔΕΗ που έχουν καταδικαστεί για υπεξαίρεση.

  • Ενα βράδυ θα κλείσει και το επόμενο πρωί θα φτιαχτεί μια νέα ετσιρεία απαλλαγμενη χρεών. Το γνωστό κόλπο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.