Γ. Περιστέρης: Η ΔΕΗ πρέπει να είναι προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης – Αφήνουμε… τις ρήτρες πληρωμών για την Πτολεμαΐδα 5

27 Ιουνίου 2019
06:03

«Η ΔΕΗ πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές». Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Περιστέρης, διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τερνα κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Όπως είπε «το θέμα της ΔΕΗ μας απασχολεί και είναι σοβαρό», προσθέτοντας ότι «από την αρχή που ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τα ενεργειακά, λέγαμε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να υποστηριχθεί για να μείνει πυλώνας της ενεργειακής αγοράς».

Ο κ. Περιστέρης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι υπάρχουν οφειλές της ΔΕΗ προς τον όμιλο για το συνεχιζόμενο έργο της μονάδας Πτολεμαϊδα 5, ωστόσο η απόφαση είναι να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες πληρωμών.

Συγκεκριμένα, για το θέμα της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, ο Γ. Περιστέρης ήταν διπλωματικός όσον αφορά τη σκοπιμότητα της επένδυσης εκ μέρους της ΔΕΗ, αλλά επισήμανε πως «ήταν επενδυτική απόφαση που ελήφθη το 2009, όταν η τιμή των ρύπων ήταν στα 5,9 ευρώ και τώρα είναι 28 ευρώ». Πρόσθεσε πως «εμείς κερδίσαμε το έργο μέσα από διεθνή διαγωνισμό και προσπαθούμε να μην προκαλέσουμε περαιτέρω εμπλοκές, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά σε μεγάλο βαθμό τις ταμειακές ανάγκες του έργου, δεν διακόψαμε ούτε περιορίσαμε τον ρυθμό κατασκευής, αλλά όλα αυτά δε μπορούν παρά να επηρεάζουν το έργο και τα χρονοδιαγράμματά του».

energypress.gr

Ένα σχόλιο

  • λυπαμε που η μεγαλυτερυ επιχιριση της χωρας η δεη εφτασε να της κανουν ελεημοσηνη οι τενχικεσ ετερειεσ για την 5 που εινε οι βουλεφτες της κοζανης μονο εξαχιληαρα ξερουν να περνουν;;; ε;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.