Η σελίδα “Κουτί της Πανδώρας” απαντά στην εξώδικη δήλωση της διαδικτυακής ομάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»

2 Ιουλίου 2019
09:39

 

Την Τετάρτη 19/6/2019 έφτασε στο «Κουτί της Πανδώρας» μια εξώδικη δήλωση πέντε πολιτών που σύμφωνα με το έγγραφο είναι «εμπνευστές, δημιουργοί και ενεργά μέλη της διαδικτυακής ομάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».

Στο μακροσκελές εξώδικο που απέστειλαν οι πέντε πολίτες κάνουν λόγο για δυσφημιστικό άρθρο που αναρτήθηκε στη σελίδα μας στις 16 Ιανουαρίου του 2019, στο οποίο αναφερόταν ότι άτομα της ομάδας Πτολεμαίοι Μακεδόνες συνελήφθησαν επειδή φέρονταν να σχετίζονται με την υπόθεση των αφισών με πρόσωπα βουλευτών τις ημέρες πριν ψηφιστεί από την ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο σε πολλές πόλεις της βόρειας Ελλάδας είχαν εμφανιστεί αφίσες με πρόσωπα βουλευτών που ανήκαν σε κόμματα του κοινοβουλίου που θα υπερψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία

Το πρωί της 16ης Ιανουαρίου, το θέμα των αφισοκολλήσεων ήταν ένα από τα βασικότερα της επικαιρότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, και το Κουτί της Πανδώρας κάλυψε ως όφειλε, δημοσιογραφικά το συγκεκριμένο θέμα.

Στο συγκεκριμένο άρθρο για το οποίο οι πέντε πολίτες εγκαλούν την ιστοσελίδα μας, λοιπόν, αναφέρεται επί λέξει: «Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα άτομα που συνελήφθησαν σχετίζονται με την οργάνωση “Πτολεμαίοι Μακεδόνες“. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, ο οποίος παραχωρούσε συνέντευξη στην ΕΡΤ όταν μεταδόθηκε η είδηση, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση χρηματοδοτείται από άγνωστα κονδύλια».

Από το παραπάνω απόσπασμα γίνεται σαφές ότι αναμεταδόθηκε από το Κουτί της Πανδώρας μια είδηση της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και το σχόλιο ενός προσκεκλημένου. Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις ως προς την ακρίβεια της αναμετάδοσης, δείτε παρακάτω το ακριβές απόσπασμα από την πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ1, «Απευθείας».

Πλέον, με τη δημοσίευση του συγκεκριμένου αποσπάσματος σε μορφή βίντεο, εκτιμούμε ότι απαντούμε στην αναφορά των πέντε πολιτών στο εξώδικό τους ότι ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται «γενικώς και αορίστως σχετική αναφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης».

Επίσης, αντίστοιχη αναφορά στην ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», έκανε και η ιστοσελίδα protothema.gr σε άρθρο της με τίτλο «Αφίσες για τη Μακεδονία: Συνέλαβαν έξι άτομα σε Γρεβενά, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη». Η ανάρτηση του άρθρου έγινε περίπου δύο ώρες πριν από εκείνη του koutipandoras.gr, και μάλιστα επικαλούμενο, όχι την ΕΡΤ, αλλά αστυνομικές πηγές. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας όλοι είναι μέλη της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που είχε ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες αλλά θεωρούνταν ανενεργή».

Άλλωστε, σύνδεση μεταξύ της αφισοκόλλησης και της ομάδας “Πτολεμαίοι Μακεδόνες” προκύπτει ακόμη και από ανάρτηση του τοπικού ηλεκτρονικού μέσου e-ptolemeos.gr της 17ης Ιανουαρίου 2019, το οποίο έχει τίτλο «Και στην Πτολεμαΐδα οι επίμαχες αφίσες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τη Μακεδονία – Δείτε τι λένε σε ανάρτηση οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες (φωτό)». Βεβαίως από το άρθρο δεν προκύπτει άμεση σχέση της συγκεκριμένης ομάδας με τα άτομα που έκαναν την αφισοκόλληση.

Η αναφερόμενη δημόσια ανάρτηση στην ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες»στο facebook έχει ως εξής:

Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή θεωρούμε ότι το άρθρο της ιστοσελίδας μας δεν περιείχε καμία ανακρίβεια, αντιθέτως ανέφερε ρητά τις πηγές της είδησης που μετέδωσε και τα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεδομένα που υπήρχαν στη δημόσια σφαίρα, δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε το αίτημα των πέντε πολιτών να καταχωρήσουμε κείμενο «αποκατάστασης αναλόγου θέσης και έκτασης με το προαναφερόμενο δημοσίευμα», ούτε να αποσύρουμε το επίμαχο ανωτέρω δημοσίευμα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον τίτλο του άρθρου και τη λέξη «φέρονται» είναι σαφές ότι η ιστοσελίδα έχει μεταδώσει την είδηση διατηρώντας αναγκαίες επιφυλάξεις και την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αντιθέτως μπορούμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι στην εξώδικη δήλωσή τους, οι πέντε πολίτες που δηλώνουν εμπνευστές και δημιουργοί της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», υποστηρίζουν ότι:

«Ουδέποτε προβήκαμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δράση που να προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα. […]. Οι δράσεις της ομάδας μας συνεχίστηκαν πάντα με ευπρεπή και ειρηνικό τρόπο. Ουδέποτε προβήκαμε σε υβριστικές ή ακραίες συμπεριφορές. […]».

Αναφερόμενοι στο άρθρο σημειώνουν επίσης ότι «ουδεμία σχέση έχουν τα μέλη που απαρτίζουν την δημόσια διαδικτυακή ομάδα με την ονομασία “ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” και εμείς προσωπικά, με τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στην πόλη των Γρεβενών και της Κοζάνης».

15 σχόλια

  • Το τι αναφέρεται σε τηλεοπτικά κανάλια και μέσα δεν έχει καμιά σημασία.

    Το ότι συνελήφθησαν προφανώς ως ύποπτοι δεν λέει απολύτως τίποτα.

    Αν δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου επίσημη και καταδικαστική τα υπόλοιπα είναι απλά λάσπη στον ανεμιστήρα.

    Τα κανάλια δεν είναι δικαστήρια για να τα επικαλείστε.
    ΥΓ. ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη ομάδα

  • Δεν είναι οργάνωση. Είναι μια παρέα που πλέον δεν γεμίζουν ούτε ταξί. Επήσης έχω μάθει οτι άλλοι ήταν οι πρωτεργάτες των Π.Μ. και πήρε το “κουμάντο” ένας μόνιμος συνδηκαλιστής και με την βοήθεια αθηναϊκων δικηγορικών γραφείων κόβει και ράβει… Υποστηρικτές της ΝΔ. Αυτά…

    • Μια ομάδα “που δε γεμίζει ούτε ταξί” τρόμαξε τόσο τους κυβερνώντες που έφεραν στην Πτολεμαΐδα εκατοντάδες ΜΑΤ να τους φυλάνε με ληγμένα χημικά. Το τριπλό χαστούκι το φάγατε. Μετά τις 7 Ιουλίου εσείς δε θα γεμίζετε ταξί ανορθόγραφε σκοπιανοτσολιά.

      • Ευτυχώς που καταλαβαίνεις ότι δεν γεμίζετε ούτε “ταξί”….????
        Όσο για το ποιος είναι ή ποιοι είναι διμηουργοί της ομάδας, σίγουρα δεν είναι ο αυτοαποκαλούμενοι”Μέγας διαχειριστής”….
        Η ΠΤΟΛΕΜΑΪ́ΔΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…
        ΠΛΕΟΝ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΙΝ ΜΕΛΟΣ ΣΑΣ…”Η ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”!!!

        • Δεν περίμενα από αριστεροφασιστόμουτρα να καταλάβουν το χιούμορ και την ειρωνία μέσα σε “εισαγωγικά”. Εσείς οο αριστεροί φασίστες κουκουλοφόροι είστε οι μόνοι που δε δικαιούνται να μιλούν για μάσκες! Έτσουξε και θα τσούξει πάλι την Κυριακή! Στην τρύπα σου φασισταριό!

      • Ανορθόγραφος ναί, αμόρφοτος όμως όχι. Όσο για το “σκοπιανοτσολιά” μαλον κάνεις λάθος. Εδω και 21 χρόνια τρέχω σε οτι έχει σχέση με την Μακεδονία. Αυτοι έχουν σχεδόν 2 χρόνια ύπαρξης. Ασε που με αυτόν που στιρήζουν είναι υπερ της κατάπτηστης συμφωνίας!!! Γκεγκε;

        • Δικαιολογισε μας την ανάρτηση πριν 2 μέρες πρώην μέλους και φίλου σου…
          Γιατί αναφέρει για Μάσκες;;;
          Σε ποιον απευθύνεται;
          Όντως το διαβάσαμε όλοι και δεν το πιστεύαμε!!!
          Αν είναι δυνατόν,για ποιον αναφέρεται και επίσης έχουμε καταλάβει απ’ τον τρόπο έκφρασης σου ποιος είσαι…
          Δυστυχώς σε πίστεψέ ο κόσμος, ευτυχώς όπως λέει και ο πρώην φίλος σου έπεσαν οι μάσκες!!!
          Τίποτα αλλο,είμαι αριστερός Πτολεμαΐδιωτης αλλά πάντοτε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών…

        • τι λες ρε παιδί μου;;; είχαμε τέτοιον “Παύλο Μελά” στην Πτολεμαιδα και δεν το ξέραμε;;;
          Γιατι δεν σε είδαμε πουθενά;
          Και πως κατάφερε ένα “ταξί” να μιλάει όλη η Ελλάδα και τα Σκόπια μαζί είναι άξιο θαυμασμού!!

          • Ποτέ δεν θα φτάσω τον Παύλο Μελά αλλα ούτε εσύ ούτε κανένας. Τράβα γλύψε τον πλακεντά τώρα και βγές καμιά φωτό. Νεοδημοκράτη!!!!

  • Αφήστε τώρα τα παλιά συμπατριώτες!! Πότε θα κάνουμε κανένα συλλαλητήριο; Πολλή ησυχία έπεσε τελευταία.. Τί γίνεται;

  • Το αριστερός το αποδέχομαι,το φασισταριο σου το επιστρέφω
    Υ.Γ Ξέρω ποιος είναι ο ανώνυμος???????????

    • Tο έχετε στο αίμα σας το φακέλωμα εκεί στη φασιστερά, μια ζωή με κουκούλα να δείχνετε με το δάχτυλο. Δεν είναι τυχαίο που ο πατερούλης σας ο Στάλιν ήταν σύμμαχος με το Χίτλερ και τους ΝΑΖΙ το 40 – 42 και δεν δεχόσασταν να πιάσετε όπλο να, αντισταθείτε στη γερμανική εισβολή.

  • σε κατάλαβαν μέχρι και οι πέτρες,επιτέλους βάλε το όνομα σου στα σχόλια!
    Αλλά που είναι τα φιλαράκια σου να σε υποστηρίξουν;;;;
    ΚΑΛΑ ΛΕΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪ́ΔΑ
    ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΑΞΙ ΧΩΡΑΤΕ!!!

  • Ναι μωρε…ξαφνικα στο Καιλαρ…αποκτησαμε τους νεους Παυλους Μελαδες…το παρεακι του συνδικαλιστη Ξανθοπουλου και αλλους 50 εως 100 παρατρεχαμενους που τοσα χρονια ηταν μουγκα στη στρουγκα σε ολα και ξαφνικα απ το 2017 και μετα ανακαλυψαν οτι πρεπει να λυθει το Μακεδονικο… αχαχαχα.εχετε κουρασειδεν πειθετε κρυφο-νεοδημοκρατες! Ολη η πολη σας πηρε χαμπαρι

  • Ακομα με αυτους ασχολειστε που εδιωξε εναν απο τους διαχειρηστες της ομαδας επειδη διαφωνισε μαζι του για της εκλογες χαχαχαχαα μιλαμε για πολυ δημοκρατης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.