Καλλιόπη Σεμερτζίδου: “Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα”

4 Ιουλίου 2019
09:58
Δύσκολο και αρκετά απαιτητικό παραμένει το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Από ίδια εμπειρία στο πρωτογενή τομέα, καταδεικνύω τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές, για τα προϊόντα που παράγουν, σε αντίθεση με τις τιμές στις πρώτες ύλες ( τροφή , άχυρα, τριφύλλι ..) που έχουν αυξηθεί και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ένας κτηνοτρόφος έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια δύσκολη καθημερινότητα, η οποία δεν περιλαμβάνει ρεπό ή ξεκούραση, γιορτές και διακοπές. Σ’ όλα αυτιά έρχεται να προστεθεί και η αυξημένη φορολόγηση. Οι κακουχίες και οι δυσκολίες του επαγγέλματος είναι πολλές κι εάν συνεχίσουν να υφίστατανται , πολύς κόσμος θα σηκωθεί και θα φύγει από την ύπαιθρο για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στην πόλη. Οι κακές συνθήκες εργασίας και οι απολαβές είναι λόγοι αποτρεπτικοί για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα. Σ’ όλα αυτά έρχεται το πρόγραμμα της ΝΔ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και μείωση των φόρων. Αλλωστε είναι αυτό που σημειώνει σ’ όλες του, τις ομιλίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ” πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής, σ’ ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα.”

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.