Πρώτες σκέψεις – αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 (του Γιώργου Τζέλλου)

9 Ιουλίου 2019
03:42

 

.Η Ν.Δ κέρδισε καθαρά, Αυτή ψήφισε ο λαός και όλα είναι σεβαστά. Να πούμε όμως ότι ψηφίστηκε και από ένα μέρος της κοινωνίας που δεν έμαθε ακριβώς ποτέ- και από άλλο ένα που ξέχασε- τις τεράστιες ευθύνες της παράταξης αυτής για τον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών την περίοδο 2004-2009 , που δημιούργησαν την κρίση και μας οδήγησαν στα μνημόνια κλπ. Εύχομαι τώρα να είναι διαφορετική και η διακυβέρνηση της να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, που όπως λέει είναι και ο κεντρικός της στόχος . Ενθυμούμενος όμως ότι στο τέλος και των τριών προηγούμενων κυβερνητικών περιόδων των ετών 1981-1993-2009 άφησε τεράστια χρέη και αρνητικούς οικονομικούς δείκτες, με κάνουν να είμαι επιφυλακτικός. Οψόμεθα….

2.Αν αφήσουμε κατά μέρος τους εγωισμούς πρέπει να παραδεχθούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αν και έχασαν τις εκλογές , αποδείχθηκαν πολύ δυνατοί , με απήχηση στο λαό και θεωρώ πως θα υπάρχουν και θα πρωταγωνιστούν για πάρα πολύ καιρό ακόμα.

3.Νομίζω πως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ένα από τα κυρίαρχα μηνύματα που εκπέμπονται με ταχύτητα και με πολλαπλούς παραλήπτες είναι πως στο χώρο της κεντροαριστεράς χρειάζεται να δημιουργηθεί μια νέα, ενιαία, ευρεία και μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Όσοι συμφωνούν πρέπει να βοηθήσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξαν, ότι είναι διατιθεμένοι να αλλάξουν και οι ίδιοι για χάρη της ιδέας αυτής. .
Να δούμε πόσο ισχυρή θα είναι η ιδέα αυτή και τι απήχηση θα έχει…

4.Πάντως ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ανέκαθεν η γενέτειρα Αιανή. Οι αριστερές – κεντρώες -κεντροαριστερές δυνάμεις όλων των αποχρώσεων πήραν το 69% περίπου των ψήφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με 37,53%, το ΚΙΝΑΛ τρίτο με 14,25% , το ΚΚΕ τέταρτο με 9,47% κλπ. Η Ν.Δ. δεύτερη πήρε το 25,02% μόνο. Νομίζω είναι άξια μελέτης η περίπτωση της. Ωστόσο τα αποτελέσματα αποστομώνουν και τους πρόσφατους συκοφάντες ……..

5. Ομολογώ ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν εκλέχθηκε ο ικανότερος, κατά την άποψη μου, υποψήφιος όλων των συνδυασμών , ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος του ΚΙΝΑΛ. Θα ήταν χρήσιμος για το νομό και τη Δυτική Μακεδονία ακόμα και ως αντιπολιτευόμενος. Τι να πω;

6.Τέλος προβληματίστηκα και για το τι να έφταιξε για την εκλογική αποτυχία όλων των προηγούμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και ήταν χωρίς έργο . Γνωρίζω καλά ότι δυο από αυτούς είχαν σημαντική παρουσία στη Βουλή και χειρίστηκαν με επιτυχία δύσκολα θέματα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό δεν έφθανε ως πληροφορία στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ….. .

 

14 σχόλια

  • Τελευταια εχεις μια ανησυχια για το θωκο… ηρεμησε καπου θα σε βαλει να βολευτεις. Οσο για τον “ικανοτερο” η γυναικα του Καισαρα δεν αρκει ….ουτε εχει περαση ανεξαρτητου χρονου. Οι υπερηλικες χανετε συχνα το μετρο και τον χρονο κι η ωριμοτητα μπορει κ να μην ερθει ποτε. Παραμερειστε. Αρκετα. Φτανει.

    • Άμα είσαι εθισμένος σε τέτοιου είδους αντιλήψεις , έτσι θα εξηγείς όσα συμβαίνουν και τέτοια θα γράφεις. Φίλε ανώνυμε είσαι μακράν της πραγματικότητας. Καιρός να αλλάξεις και εσύ και αρκετοί άλλοι , που βλέπετε παντού ιδιοτελή σχέδια. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
      θέλεις περισσότερα; Γράψε το πλήρες ονοματεπώνυμο και τα λέμε.

  • Πονηρός ο κ. Μητσοτάκης. Βρήκε πρόθυμο ξένο θύμα (Χρυσοχ.) να βγάλει το φίδι από την τρύπα στο “δυσκολοτερο” υπουργείο δημόσιας τάξης, που επεκτάθηκε με το μεταναστευτικό!
    Πού είναι τα παλικάρια της φακής, που έκαναν τον καμπόσο;

  • ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΕΛΛΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ …….. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    • Αγαπητέ μου φίλε την Ελλάδα δεν την χρεοκόπησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα θαλασσοδάνεια των ιδιωτών, οι Τράπεζες και τα Χρηματιστήρια την βούλιαξαν. Καλόν είναι να είσαι πιο ενημερωμένος.

  • Όλα καλά Γιώργο αλλά εκείνο για τον Κουκουλοπουλο τι τοθελες..; Η ιστορία διδάσκει ότι καμία αυτοκρατορία (ΠΑΣΟΚ ) και κανένας αυτοκράτορας δεν αναστήθηκε μετά την πτώση …

  • Εσείς του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα που μοχθείτε, μου προκαλείτε πολύ γέλιο. Ούτε παραγωγικοί είστε με το ανοίγετε προποτζίδικα καφετεριες και μαγαζιά με ρούχα ούτε μοχθείτε με απόλυτη νομιμότητα, καθώς φοροδιαφεύγετε και ρίχνετε δικό σας βάρος στην πλατη του εργαζόμενου με μειωμένη ασφάλιση και αμοιβές. Πριν αρχίσετε το ποίημα περί κακού δημοσίου, δείτε τα μούτρα σας παρακαλώ

  • Γιώργο μου, χάσατε! Οι ψηφοφόροι του Νομού απλά επέλεξαν να τιμωρήσουν εκείνους που έστησαν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ χωρίς Κοζανίτη για να πριμοδοτήσει τον κατά τη γνώμη σου “ικανότερο”, αλλά κατά τη γνώμη των υπολοίπων τον ιδιαιτέρως παλαιοκομματικό άρχοντα των μηχανισμών, των υπόγειων συνεννοήσεων, του παρασκηνίου και των ρουσφετιών. Ναι, σ’ αυτά είναι όντως ο “ικανότερος”, αλλά τον δοκιμάσαμε σε κυβερνητική θητεία και στην πράξη αποδείχτηκε εξίσου καταστροφικός για τον τόπο με τη Διαμαντοπούλου και τον Παπακωνσταντίνου. Το Γιώργο, όχι το Μιχάλη, εκείνος τουλάχιστον μας έφερε το Εφετείο. Οι εκσυγχρονιστές διέλυσαν το Πασοκ του Ανδρέα, έγιναν Ένωση Κέντρου του 1965, συνεργάστηκαν με το Σαμαρά για να υπηρετήσουν τους δανειστές, αλλά ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά! Κι αν είναι κάποιοι να ψηφίσουν Δεξιά, ψηφίζουν την αυθεντική, όχι την απομίμηση! Δυστυχώς 158+22=180, θα το δεις πολύ σύντομα στην πράξη …

    Το μόνο πρόβλημα πλέον για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης είναι η σοσιαλδημοκρατική στροφή του Τσίπρα, που έδειξε απ’ την αρχή πως δεν είχε σχέση με την Αριστερά. Άλλο πράγμα ο Σοσιαλισμός κι εντελώς άλλο η Σοσιαλδημοκρατία, το αιώνιο δεκανίκι της Δεξιάς!

    • Συμφωνώ. Επίσης το ότι κατέρευσε ο σοσιαλισμός δεν σημαίνει τίποτα, γιατί κατέρευσε το μοντέλο του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όμως εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο υπαρκτός σοσιαλισμός, γι΄αυτό προτείνω στον Τσίπρα το κόμμα του να διέπεται από τις αρχές του μαρξισμού – λενινισμού, σκέψη Μαό Τσε Τουγκ.

  • Συμφωνώ και επαυξάνω με το κείμενό σας. Όσο για την πορεία της ΝΔ. ως κυβέρνησης έχω να πω αυτό που έλεγε η γιαγιά μου “θα πετάσω, μάνα μ, θα σι ιδώ πιδί μ”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.