Η Πτολεμαΐδα επιστρέφει στην παρέα του Micro μ Festival, από τις 9 ως τις 13 Οκτωβρίου

10 Ιουλίου 2019
13:24
Κανένα σχόλιο

Ταυτόχρονα σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού 

Η Πτολεμαΐδα επιστρέφει στην παρέα του Micro μ Festival, ανάμεσα σε πόλεις όπως η Αθήνα, Ρόδος, Χανιά, Ξάνθη, Παρίσι, Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος), Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σαντορίνη και Κοπεγχάγη. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στην πόλη μας θα υπάρξουν σύντομα. Στις 12 Οκτωβρίου του 2019 οι σινεφίλ της περιοχής μας θα περάσουν μια όμορφη κινηματογραφική νύχτα παρακολουθώντας ταινίες μικρού μήκους από ταλαντούχους δημιουργούς.


Το 
Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μοναδικός κριτής είναι το κοινό. Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διεξαγωγή του στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο. 

Στόχο του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Το MμF βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ πανευρωπαϊκά  που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Από το 2016 το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Έναρξη της Προκριματικής Φάσης!

Η περίοδος υποβολής ταινιών για International Micro μ Festival 2019 έκλεισε. Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί πολύ όλους τους δημιουργούς που εμπιστεύτηκαν στο φεστιβάλ για άλλη μια φορά τη δουλειά τους. Ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων σε συνδυασμό με το γεωγραφικό τους εύρος – το οποίο φέτος απαριθμεί πάνω από 60 χώρες! – προμηνύουν μια αξέχαστη φθινοπωρινή κινηματογραφική εμπειρία για το κοινό που θα το παρακολουθήσει.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν οι δεκαπέντε ελληνικές συμμετοχές που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν για την ψήφο του κοινού σε ζωντανή σύνδεση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις πόλεις του δικτύου το IMMF 2019 .

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν και οι τίτλοι των διεθνών συμμετοχών, οι δράσεις του ειδικού αφιερώματος «Micro Future: Η Τεχνολογία του Αύριο», καθώς και οι υπόλοιπες δράσεις του IMMF.

Τα μέλη της προκριματικής Επιτροπής του IMMF 2019 είναι:

Ρόμπι Εκσιέλ – Κριτικός Κινηματογράφου

Γιούλικα Σκαφιδά – Ηθοποιός

Αλέξης Τσάφας – Σκηνοθέτης

Σίμος Κυπαρισσόπουλος- Ιδρυτής IMMF

Το IMMF για τέταρτη συνεχή χρονιά τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Centre culturel hellénique, Της Πρεσβείας της Δανίας κ.α.

Στην Πτολεμαΐδα το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο και την οργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός σύλλογος “Βόρειο Πεδίο” , Καπετάν Φούφα και Καλλιπόλεως, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2463505959 & 6974053670.

(Να σημειώσουμε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων ο πολιτιστικός σύλλογος “Βόρειο Πεδίο” θα διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δίχως διάλογο “NO WORDS”. Περισσότερα σύντομα.).

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.