kozan.gr: Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 10/7, στο νέο ιδρυθέν Μουσείο Τεχνών στην Κοζάνη, τα εγκαίνια της έκθεσης ¨πορφυρή σιωπή¨, της εικαστικού Χριστίνας Τζάνη (Φωτογραφίες & Βίντεο)

10 Ιουλίου 2019
21:37
Κανένα σχόλιο

 

Τα εγκαίνια, της τελευταίας για την θερινή περίοδο, Εικαστικής Έκθεσης της Εικαστικού Χριστίνας Τζάνη με τίτλο ¨πορφυρή σιωπή¨ πραγματοποιήθηκαν στο νέο ιδρυθέν Μουσείο Τεχνών το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου. Η έκθεση που διοργανώνει το Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης θα παραμείνει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019.

Λίγα λόγια για την έκθεση:
Ζωγραφική του αισθητού της συνείδησης. Χαρτιά, καμβάδες, λάδια, φθορίζοντα χρώματα, κινούμενη ζωγραφική, στο Μουσείο Τεχνών της Κοζάνης.

Ένας σοφός άνθρωπος είπε ότι ο εικαστικός καλλιτέχνης γυμνάζει την εικόνα καθημερινά σε απογύμνωση. Η γύμνωση ενός ζωγραφικού έργου επιτελείται με πολλούς τρόπους. Ο ζωγράφος που απεικονίζει οντότητες συχνά καταφεύγει σε μια πορφυροποίηση του κιαροσκούρου των παλαιών ζωγράφων. Το πορφυρό κόκκινο εξαντλείται στις υπώρειες του καφέ, ειδικά όταν αντανακλά στα γυαλισμένα ασημικά του σύνθετου στο σαλόνι της μαμάς. Τότε, ίσως να λανθάνουν οι ανακλώμενες εικόνες και οι παραμορφώσεις να φαίνονται σαν χαλάσματα εν αιθρία. Η μνήμη αποσοβεί το παρόν κι οι λάμψεις εκμηδενίζουν την όραση σε ένα φλεβικό κόκκινο βαθύ πορφυρό χρώμα των βασιλιάδων.

Επιμέλεια έκθεσης: Χάρης Κοντοσφύρης:

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τ.Ε.Ε.Τ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας


 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.