Νομικά άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ομάδα 64 έγκριτων επιστημόνων με Επιστολή της στον σημερινό νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να προχωρήσει στην ακύρωσή της. (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

17 Ιουλίου 2019
19:28

‘’Η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη’’ υποστηρίζει με αδιάσειστα επιχειρήματα επικαλούμενη 12 λόγους, ομάδα 64 έγκριτων επιστημόνων, νομικών, ιστορικών, διπλωματών, στρατηγών με Επιστολή της στον σημερινό νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να τη λάβει υπόψη και να προχωρήσει στην ακύρωσή της.

Την Επιστολή ολόκληρη μπορείτε να τη βρείτε και να τη διαβάσετε εδώ:

https://www.kathimerini.gr/1030239/article/epikairothta/politikh/nomika-akyrh-h-symfwnia-twn-prespwn.

Για την ιστορία του ζητήματος υπενθυμίζω ουσιαστικές τοποθετήσεις για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, που θα μπορούσε και θα έπρεπε να μην είχε συμβεί. Έπρεπε να ταπεινωθεί η Ελλάδα, για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Τα ισχυρά ξένα κέντρα αποφάσεων γίνονται όλο και πιο πιεστικά μπροστά σε ηγεσίες, που είναι έτοιμες στο υποχωρείν και παραχωρείν.

Υπενθυμίζω:

Την ανοικτή Επιστολή προς την (τότε) ΕΟΚ του Οδυσσέα Ελύτη για τη Μακεδονία: ‘’Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας’’. (Ανοικτή Επιστολή στην ΕΟΚ για τη Μακεδονία, Μάρτιος 1992).

Την Απόφαση της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος: ‘’Δεν αποδεχόμαστε την απονομή του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους’’. (Δελτίο Τύπου Ι. Συνόδου, 26-1-2018).

Την Επιστολή των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας, που την απευθύνουν στο σύνολο του πολιτικού μας βίου ως ‘’θερμότατη παράκληση’’: ‘’Μην επικυρώσετε τη συμφωνία (των Πρεσπών), μη θελήσετε να βάλετε την υπογραφή σας σε μία συμφωνία που θα δημιουργήσει δυσμενή ιστορικά τετελεσμένα για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας’’. (19-12-2018).

Τη Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια: ‘’Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες συνέπειες σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Μετά από αυτό το μεγάλο ‘’ΝΑΙ’’ του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα’’. (Αθήνα, 12.6.2018, Μίκης Θεοδωράκης).

Την Έκκληση του ακατάβλητου Μίκη Θεοδωράκη στους 300 της Βουλής για την μη επικύρωση της Συμφωνίας: ‘’Μην προχωρήσετε σ’ αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη’’. (Μίκης Θεοδωράκης, 19-1-2019. ‘’Τα Νέα’’).

‘’Το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας’’ διεπράχθη και μάλιστα από ελληνικά χέρια. Όμως, ουδέν το ανεπανόρθωτον. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως υποστηρίζουν με αδιάσειστα επιχειρήματα επικαλούμενοι 12 λόγους, 64 ‘’έγκριτοι επιστήμονες, νομικοί, ιστορικοί, διπλωμάτες και στρατηγοί’’, είναι (ευτυχώς) άκυρη.

Λοιπόν, καιρός του ποιήσαι.

Ο πολιτικός μας βίος (ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι 300 Έλληνες της Βουλής, οι μη υπογράψαντες παλαιοί και νεοεκλεγέντες όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά, γιατί όχι και οι υπογράψαντες τη Συμφωνία, αφού έλθουν εις εαυτόν) είναι καιρός να σπεύσουν στην ακύρωση, της περιβόητης Συμφωνίας, (του κατά Γιανναρά – και όχι μόνο – ‘’ανοσιουργήματος’’) των Πρεσπών.

Ιδού, λοιπόν, καιρός ευπρόσδεκτος.

17 Ιουλίου. Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας. ”Το του Κυρίου Ιησού Χριστού επικαλούμαι όνομα”. Είναι τα λόγια της αγίας μάρτυρος Μαρίνας ενώπιον του ηγεμόνα. Με την ομολογία και τη μαρτυρία αυτή πήγε στο μαρτύριο. Το όνομα Ιησούς Χριστός επικαλούνται οι μάρτυρες. Αυτό είναι η ελπίδα και η προσδοκία της σωτηρίας του κόσμου. Το όνομα Ιησούς είναι το ”υπέρ παν όνομα”. 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

17-7-2019

17 σχόλια

 • Δείτε σήμερα τι ειπώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό εξωτερικών σήμερα στο συνέδριο του Economist και θα καταλάβετε. Πόσα χρόνια είχε πει ο αείμνηστος Μητσοτάκης; Ούτε τα μισά δεν θα χρειαστεί

 • Το αν μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία δυστυχώς δεν έχει σημασία.
  Πρέπει πρώτα να θελήσει η κυβέρνηση να κάνει τις ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και το σημαντικότερο, οι “άλλοι” (ΕΕ, ΝΑΤΟ)να δεχτούν τις ενστάσεις μας, το οποίο είναι αδύνατο με βάση τη στάση τους στην υπογραφή της συμφωνίας.

 • Οι ιμιτασιόν Μακεδονομάχοι άρχισαν να λακίζουν… Αν τολμάει η κυβέρνηση ας ακυρώσει τη συμφωνία… κότες λειράτες…

  • Και που τους έκανε την χάρη ο Τσίπρας και έβγαλε το φίδι από την τρύπα…. Όλα τα κόμματα ήταν υπέρ της συμφωνίας, για ψήφους και μόνο έδειχναν την υποτιθέμενη αντίθεση τους!

 • Προς ψηφοφόρους ΝΔ…Ο νέος υπουργός άμυνας δήλωσε χθες στο συνέδριο του economist ότι η συμφωνία είναι επωφελής για τις 2 χώρες έγινε με καλό σκόπό!!! επίσης ο υφυπουργός άμυνας Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι επιλύει πολλά ζητήματα αυτή η συμφωνία μεταξύ των 2 χωρών…..φίλοι ΝΔίτες σιγά την κατάποση της πορτοκαλάδας γιατί θα σας σταθεί στον λαιμό! χαχαχαχχααχχαα

  • Δυστυχώς οι κοντόφθαλμοι που ψήφισαν μόνο και μόνο για το Σκοπιανό τώρα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, αν βεβαίως είναι νοήμων όντα!

   • Εσύ είσαι νοήμον ον δηλαδή ανήκεις στα νοήμοντα όντα ή απλά ένας συριζαίος που έχασε την καρέκλα;

 • Τρίβει τα χέρια του ο Καμμένος… Από την αφάνεια στις επόμενες εκλογές θα τον ξαναφέρουν στην επιφάνεια…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.