Γιάννης Καραβασιλης: “ΑΠΑΞΙΩΣΗ της μονάδας 5 Πτολεμαΐδα σημαίνει απαξίωση της ΔΕΗ και της περιοχής μας”

18 Ιουλίου 2019
10:05

Οι επιθέσεις είναι οργανωμένες στόχος να πάρουν τα φιλέτα της παραγωγής ενέργειας που είναι τα υδροηλεκτρικα.
Φρένο στα σχέδια τους η σύγχρονη αντιρυπαντικης τεχνολογίας μονάδα 5 Πτολεμαΐδα. Μια ακόμα επίθεση στο συνέδριο του Economist από τον εκπρόσωπο της Elpedison Andrea Testi. Λέει χαρακτηριστικά η μόνη χώρα που κατασκευάζει Λιγνιτικες Μοναδες και θέλει να μεγαλώνει το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ, όταν είναι συμφωνημενο ότι πρέπει να μικρύνει!!! Που αποσκοπεί αλήθεια μία τέτοια τοποθέτηση, πια συμφέροντα εκπροσωπεί, σίγουρα οχι της Ελλάδας και της ΔΕΗ.
Η μονάδα 5 Πτολεμαΐδα χαλάει τα σχέδια των ξένων εταιρειών που καραδοκούν να πάρουν τα φιλέτα της ΔΕΗ σε εξεφτελιστικες τιμές. Η πιο σύγχρονη μονάδα στην Ευρώπη είναι σε φάση ολοκλήρωσης έχουν δοθεί ήδη 900εκ και τις επόμενες ημέρες αλλά 200εκ στην ανάδοχο εταιρεία που κατασκευάζει το έργο απομένουν αλλά 300εκ.να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή της. Είναι διασφαλισμενη η αγορά θα είναι η πιο φθηνή λιγνιτική μονάδα θα έχει ετήσιο τζίρο 300εκ€. Γιαυτό την πολεμάνε με κάθε τρόπο και επιθέσεις. Η Εορδαια με ότι σημαίνει αυτό, θα έχει την μοναδική μονάδα στα όρια της. Τώρα στις δύσκολες στιγμές, τώρα στις επιθέσεις που δέχεται η ΔΕΗ πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε την ΔΕΗ και την ανάπτυξη της χώρας. Με το συνδικάτο και τους φορείς μαζί χωρίς ίντριγκες. Τώρα προέχει το μέλλον της ΔΕΗ.

2 σχόλια

  • Η ανησυχία είναι και θα είναι κατά πόσον θα ενταχθεί στο μηχανισμό και θα εξασφαλίσει συμμετοχή τα ΑΔΙ.
    Και επειδή κάποιο θαύμα συμβαίνει διαχρονικά στην χώρα μας, την επομένη τον εκλογών το μαύρο να γίνεται άσπρο , ας ανατρέξουμε προεκλογικά πόσοι και συνδικαλιστές και κόμματα, μιλούσαν για μεγάλο κίνδυνο να τιναχτεί οικονομικά η μονάδα στον αέρα εάν δεν πάρει τα ΑΔΗ. Ο κίνδυνος αυτός συνεχίζει να υπάρχει και εκεί πρέπει να σηκωθεί παντιέρα και ας μην σφυρίζουμε αδιάφορα στην περιοχή, με μικροκομματικές σκοπιμότητες.
    Δεν υπάρχει βεβαίως καμία αμφιβολία ότι η σημερινή κυβέρνηση, και η συνοδοιπόροι της (Μικρή ΔΕΗ θα λέτε και θα κλαίτε) κάνει την τρίχα τριχιά προκειμένου να υλοποιήσει την διακηρυγμένη θέση της για την ΔΕΗ. Το θέμα πλέον είναι πιο είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σήμερα.

    • Δίκιο έχεις αν ανατρέξεις στο πρόσφατο παρελθόν πάρα πολλές φορές έχω αναφερθεί για τα ΑΔΙ και τις ευθύνες,. Τώρα προέχει το μέλλον της ΔΕΗ!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.