Από χθες το απόγευμα το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» έχει γεμίσει με νέους ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά δίνουν δυναμικά το παρών στο καθιερωμένο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, που θα πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουλίου. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Οι νέοι μετά την τακτοποίηση τους στους ξενώνες έστησαν το πρώτο τους μουχαπέτ’, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα!

Λίγο μετά το γεύμα ακολούθησε παραδοσιακή ποντιακή βραδιά στο χώρο κάτω από την εκκλησία, με τον ήχο της λύρας να πλημμυρίζει την Παναγία Σουμελά. Κανείς δεν έχασε χρόνο. Πιάστηκαν όλοι χέρι-χέρι και το γλέντι ξεκίνησε.

Σήμερα, μετά το πρωινό τους παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ Η μπάντα, το οποίο προλόγισε ο δημιουργός του, ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης.

Το απόγευμα στις 18:00 θα γίνει η επίσημη έναρξη του Συναπαντήματος από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα. Θα ακολουθήσουν εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα «100 χρόνια αντίστασης στη λήθη της Γενοκτονίας», και στις 22:00 το δρώμενο της Οργανωτικής Επιτροπής.

http://www.pontos-news.gr