kozan.gr: Αντιπαράθεση μεταξύ Μαλούτα – Ιωαννίδη και Δεσποτίδη, για το αν εν τέλει πρέπει να πουλήσουμε όλη την Κοζάνη για να πάρουμε το στρατόπεδο Μακεδονομάχων, όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο νέος δήμαρχος (Λ. Μαλούτας), με βάση τους όρους του μνημονίου που υπεγράφη με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Bίντεο)

22 Ιουλίου 2019
22:54

 

Σηκώνοντας το “γάντι”, με αφορμή τη δήλωση του Λ. Μαλούτα, στα τοπικά ΜΜΕ, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, “ό,τι το μνημόνιο, για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στο Δήμο Κοζάνης, το οποίο έχει υπογραφεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν λέει απολύτως τίποτα ή αν θέλουμε να το μεταφράσουμε σε οικονομικούς όρους, πρέπει να πουλήσουμε όλη την Κοζάνη για να πάρουμε το στρατόπεδο Μακεδονομάχων», ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, δεν άφησε αναπάντητη τη συγκεκριμένη αιχμή. Αναφερόμενος στο θέμα, εντός της αίθουσας, είπε: “Ευελπιστώ κι ελπίζω η πρότασή μας αυτή, τόσο από τη νέα κυβέρνηση, όσο κι από τη νέα δημοτική αρχή, να προχωρήσει. Μακάρι να είναι ακόμα καλύτερη. Θα τη στηρίξουμε. Βέβαια εμείς δεν θα μηδενίσουμε και δυστυχώς βλέπω μια τέτοια τάση μηδενισμού κι είναι λυπηρό. Από την άλλη όμως, επιφυλάσσομαι να συγκρίνω αυτή την πρόταση, που ως τώρα καταφέραμε, με άλλες που είχαν συζητηθεί στο παρελθόν και να αξιολογήσουμε πότε θα πουλιόταν η μισή Κοζάνη και πότε θα πουλιόταν η άλλη μισή”. Παίρνοντας το λόγο ο Λ. Μαλούτας υπεραμύνθηκε της αρχικής του δήλωσης (ότι με βάση το συγκεκριμένο μνημόνιο πρέπει να πουλήσουμε όλη την Κοζάνη για να πάρουμε το στρατόπεδο Μακεδονομάχων), σημειώνοντας πως “το μνημόνιο λέει πως το ετήσιο του ετήσιου μισθώματος θα υπολογισθεί με βάση τις διατάξεις του άρθρου τάδε, τάδε ή με το 5% επί της υπολογισθείσας αξίας των ακινήτων. Ούτε σαν εντός, ούτε σαν εκτός (σχεδίου). Αυτές είναι ερμηνείες που τις λέει τώρα ο δήμαρχος”. Μάλιστα ο κ. Μαλούτας παρέθεσε και συγκεκριμένο παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνονται οι στρατιωτικές υπηρεσίες το 5% επί της αξίας των ακινήτων. Παρακολουθείστε όλη τη συζήτηση, που σας μεταφέρει το kozan.gr, στο παρακάτω απόσπασμα:

4 σχόλια

  • Από μεγάλες κουβέντες και φιγούρες ας πει κι άλλος απ τον Μαλούτα… ας κοιτάξει να κάνει κάτι κι ας αφήσει τα ναχαμε να λεγαμε.

  • Κριμα και μονο κριμα.. η διοικησεις εχουν συνεχεια.. το να μην προχωρησεις τον ΟΣΕ, το να μην προχωρησεις το στρατόπεδο και να θελεις να προσλαβεις εξωτερικο συνεργάτη (πληρωνοντας τον αδρά οπως εκανες στο παρελθον) να σου κανει δουλεια που κανουν μόνες τους οι υπηρεσιες σου παει πολυ.. τα δυο πρωτα περιμενουμε ως πολιτες της πολης να μας πεις πως θα τα διαχειριστείς για να μεινουν στο δημο.. το 3ο.. καταλαβαινουμε γτ πρεπει να ξαναπαρουμε εξωτερικο συνεργατη ενω το κανει μονη της η υπηρεσια χωρις κοστος..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.