Συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης, πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας

24 Ιουλίου 2019
13:47

Συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης, πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Όργανα – Σωματεία του κλάδου, πραγματοποιήθηκε κάθοδος κλιμακίου στην πρωτεύουσα αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ. κ. Δημήτριο Κοσμίδη, τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Νικόλαο Κατσάνο και τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. και των μελών της κ. Νικόλαο Ρίζο, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής Γουνοποιίας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Παρόντες στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Εξωτερικών, ήταν και οι Βουλευτές της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και της Ν.Δ. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο κ. Κοσμίδης επικεντρώθηκε στο φόρο πολυτελείας και στα προβλήματα που δημιουργεί, τονίζοντας πως τα έσοδα του δημοσίου από τον συγκεκριμένο φόρο όσον αφορά στα προϊόντα γούνας είναι ελάχιστα, η δε επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο είναι παντελώς ασήμαντη. Επεσήμανε επίσης πως επιβάλλεται η κατάργηση του Φ.Π.Α. καθώς τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία θα είναι πολλαπλάσια.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, ο κ. Κοσμίδης ανέλυσε το ζήτημα της μη αποδοχής των εμβασμάτων (πληρωμών) από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των διεθνών δημοπρατηρίων της γούνας (Διεθνή Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων). Παράλληλα ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να τροποποιηθούν οι Νόμοι 3299/04, 3908/11 και 4399/16, με σκοπό να γίνονται αποδεκτές οι πληρωμές που πραγματοποιούνται από τα διεθνή δημοπρατήρια για την εξόφληση τιμολογίων των επενδύσεων. Η εν λόγω τροποποίηση θα διευκολύνει και την εν γένει ρευστότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων.

Όσον αφορά την προώθηση και προβολή της Ελληνικής Γουνοποιίας, ο κ. Κοσμίδης κατέθεσε τις προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στον Αν. Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στον αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Βουλευτές κ. Γεώργιο Αμανατίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Βίκυ Βρυζίδου (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Ολυμπία Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Καστοριάς), με το μέλος του επόμενου Δ.Σ. του Enterprise Greece κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη και με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την άσκηση πολιτικού lobbying και τη σύσφιξη των σχέσεων των πολιτικών φορέων με τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Με το πέρας των συναντήσεων ο κ. Κοσμίδης δήλωσε «Παρουσιάσαμε στη νέα Κυβέρνηση μέρος των σημαντικότερων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας. Είναι θέματα που επιβάλλεται να λυθούν άμεσα, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στον κλάδο μας και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Τα πολιτικά στελέχη άκουσαν με προσοχή τα αιτήματά μας και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα ευχαριστήσω τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κοζάνης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Υπουργούς».

 

8 σχόλια

 • Παλαιοκομματική πολιτική
  Δήθεν παρέμβαση
  Αυτό είναι το παλαιότερο πού δυστυχώς παραμένει
  Κρίμα!!!

  • έλα εντάξει συναντήσεις για καφεδάκι με φίλους κάνει. Λέει στους εδώ θα σας πάω βόλτα Αθήνα και τσιμπάνε και αυτοί τι να κάνουν?

 • λέει κάπου: “κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Φλώρινας),”

  Η Φλώρινα έχει βουλευτή τον κύριο Αντωνιάδη. Ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης είναι βουλευτής Κοζάνης αν δεν κάνω λάθος.

  Γιατί μας τα μπερδεύουν?

 • Αγαπητο κοζαν παραθετεις πιστευω πολλες φωτογραφιες και σε αλλα σου δημοσιευματα του Κ.Παπαδοπουλου…
  Μαλλον απο αντικειμενικοτητα κατι λειπει
  Μην το κοψεις.. και παρακαλω απαντηση….

  • Σεβαστή η φαντασία σας, όμως δελτία τύπου είναι, απ’ αυτά που δημοσιεύουν όλα τα υπόλοιπα sites της περιοχής.

   • Σεβαστά τα δελτία τύπου που στέλνει ο καθένας άλλα δεν βλέπω τέτοια προβολή του Βουλευτή!!
    Καταλαβαίνω επίσης οτι παρακολουθητε και τα άλλα site μόνο που βλέπετε την σταγόνα και χάνετε την θάλασσα .. Ισως έτσι μάθετε κατι..μιλαω για το οπτικο σας υλικο και σε αλλα δημοσιευματα!!
    Επίσης η φαντασία είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος!!
    Με συχωρειτε άλλα κάποτε σας διάβαζα για την σωστή και αντικειμενικη σας ενημέρωση
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ αν και είναι πρωί ακόμα!!!!!

    • “Με συχωρειτε άλλα κάποτε σας διάβαζα για την σωστή και αντικειμενικη σας ενημέρωση”. Αν πραγματικά το πιστεύετε αυτό, συνεχίστε να το κάνετε. Αν πάλι όχι, καλή συνέχεια!

  • έλα εντάξει φαντάζομαι αυτά τα στέλνουν τα πολιτικά γραφεία τι να κάνουν και τα site Να μην τα βγάλουν?

   Υπάρχουν βέβαια πολιτικοί που λειτουργούν μόνο με δελτίο τύπου και σκηνοθετημένες πρακτικές και ας μην κάνουν και τίποτα στο τέλος, και πολιτικοί που λειτουργούν με γνώμονα να προωθήσουν θέματα αδιαφορώντας για την προβολή καθεαυτή

   Πχ διόδια Σιάτιστας: μας βομβάρδισε με δελτία τύπου ο πρώην υπουργός και απλά οι εργασίες συνεχίζονται. Όλοι οι υπόλοιποι βουλέυτές από κοινού μίλησαν με τους αυτοδιοικητικούς πήγανε στην εταιρεία αλλά δεν μας βομβάρδισαν με τις φωτογραφίες τους.
   Συμπέρασμα : κάποιοι έχουν ατομικά κίνητρα και κάποιοι ομαδικά. Έχουμε απλά 3 + 1 βουλεύτές της ΝΔ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι