12χρονη διακοσμεί με τους πίνακες ζωγραφικής της, την καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

26 Ιουλίου 2019
08:02

Χρωματιστές πινελιές στην καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης δια χειρός της 12χρονης Πελαγίας Γοτουχίδου!Τρεις πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν το ζωτικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, την καρδιά, κοσμούν πλέον τον εσωτερικό διάδρομο της κλινικής δίνοντας μια εικόνα διαφορετική!

Η 12χρονη πολλά υποσχόμενη καλλιτέχνης, επέλεξε να ζωγραφίσει και να χαρίσει “τρεις καρδιές” πολύχρωμες θέλοντας να περάσει με τον δικό της τρόπο το μήνυμα της “ζωής” σε ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, συνοδούς και επισκέπτες.

Σχημάτισε με τα πινέλα της, την κεντρική αρτηρία που διοχετεύει αίμα σε όλα τα σημεία του σώματος και τις κοιλότητες, οι οποίες υποδέχονται από τις φλέβες το αίμα που έχει χρησιμοποιηθεί και το προωθούν στους πνεύμονες όπου επανοξυγονώνεται για να φτάσει ξανά στην κεντρική αρτηρία.

Χρώματα , πολλά χρώματα σχηματίζουν τους μυς της καρδιάς. Το θέμα εκτυπώνεται με μέγιστη λεπτομέρεια και σε κάποια σημεία το κόκκινο είναι πιο έντονο, δείγμα των χτύπων της καρδιάς. Το μπλε γαληνεύει το μάτι και χαλαρώνει την καρδιά ενώ το πράσινο δείχνει ότι η καρδιά αναζωογονείται. Η καρδιά μας στα χέρια της 12 χρονης Πελαγίας !

Υ.Γ Ελάχιστες πινελιές στα έργα έβαλε η μητέρα της, γνωστή ζωγράφος Αφροδίτη Γκρίζη.

Ρεπορτάζ Κατερίνα Μαρκοπούλου

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.