Η απλήρωτη εργασία οργιάζει μέσα στους ΑΗΣ και στα ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε, εκεί που οι εργολάβοι με την ανοχή και την στήριξη και της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε αλλά και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ πριν και της ΝΔ σήμερα, καταπατούν κάθε εργατικό δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη εργολαβία παραμένουν 2 μήνες απλήρωτοι και επιπλέον δεν αμείβονται με βάση τις τριετίες.

Η απλήρωτη εργασία, η παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και άλλα τόσο που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους εργολάβους στην ΔΕΗ Α.Ε είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που επιτάσσει η ΕΕ και υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Η μετάβασή στην μεταλιγνιτική εποχή μόνο κόλαση μπορεί να χαρακτηριστεί για τους εργαζόμενους στην περιοχή αφού η ανεργία θα πολλαπλασιαστεί και η απλήρωτη εργασία και η εκμετάλλευση θα ενταθούν.

Το ΣΕΕΕΝ είναι το μοναδικό σωματείο που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία και διαμορφώνει αιτήματα με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων. Καλούμε όλο το έκτακτο προσωπικό (εργαζόμενους στις εργολαβίες, οκταμηνίτες, διμηνήτες) και με τη στήριξη από τους μόνιμους, να ξεπεράσουν τους φόβους και τις αναστολές και μαζί με το ΣΕΕΕΝ να διεκδικήσουν:

  • Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και κατάργηση της απλήρωτης εργασίας. Κανένας απλήρωτος εργαζόμενος.

  • Πρόσληψη προσωπικού με το καθεστώς της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με παράλληλη κατάργηση του δουλεμπορίου.

  • Υπογραφή ΣΣΕ για όλο το έκτακτο προσωπικό με αυξήσεις στους μισθούς

Πτολεμαΐδα 26.7.2019