«Για φαντάσου…!!!» – Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019

29 Ιουλίου 2019
11:51

Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο! Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συναντά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 ξεκινά την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου! «Για φαντάσου…!!!»


Μέσα από καινοτόμες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον όμορφο κόσμο της περιπέτειας μέσα από τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της δημιουργικής φαντασίας. Σ΄ αυτό μας το ταξίδι, θα μας συντροφεύσουν , γνώσεις, εμπειρίες και μοναδικές στιγμές δημιουργίας πάντα έχοντας ως κύριο άξονα το «βιβλίο». Αυτό το καλοκαίρι όλα αρχίζουν αλλιώς!

Για φαντάσου, ταξίδια του νου… Όλη η γη στα χέρια σου!

Ο γύρος του κόσμου με παραμύθια!

Τα βιβλία είναι παράθυρα απ’ όπου βλέπουμε τον κόσμο. Οι ήρωες μας προσφέρουν μαγικά ταξίδια, όχι απλώς σε άλλους τόπους αλλά και σε άλλους πολιτισμούς και σε άλλες εποχές. Θα ανοίξουμε πολλά παράθυρα. Για να δούμε πόσο μακριά φτάνει ο κόσμος… Για να δούμε πόσο μικρός μπορεί να γίνει ο κόσμος…

Κι όλα αυτά, μέσα από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών! Τα παραμύθια, θα γίνουν η γέφυρα εκείνη που θα μας ενώσει με τον μικρό και μέγα κόσμο.

Με τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και τη Σοφία Καλμανίδου, Βιβλιοθηκονόμο, Παιδαγωγό

Για φαντάσου… τα παραμύθια, γέφυρες του κόσμου!

Το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί με εκδρομή στο πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά, στο Τρίκωμο(Ζάλοβο) Γρεβενών, στις 23 Αυγούστου. Με παραμύθια από όλο τον κόσμο στις αποσκευές μας κι οδηγό τον Αργύρη Παφίλη θ΄ ανταμώσουμε με τους ανθρώπους του χωριού και θα περπατήσουμε στους μύθους και τους θρύλους του γεφυριού.

Με τον Αργύρη Παφίλη, Εικαστικό, Παραγωγό ντοκυμαντέρ

Πρόγραμμα Δράσεων

20 Αυγούστου: Για φαντάσου, ταξίδια του νου… Όλη η γη στα χέρια σου!

Απευθύνεται σε παιδιά 7-14 ετών

221 Αυγούστου: Για φαντάσου, ταξίδια του νου… Όλη η γη στα χέρια σου!

Απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών

23 Αυγούστου: Για φαντάσου… τα παραμύθια, γέφυρες του κόσμου!

Εκδρομή για παιδιά 6-14 ετών (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 29/7 έως 2/8 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολ/δας

Πληροφορίες: Σοφία Καλμανίδου 2463055179

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.