kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Στις 3 Νοεμβρίου οι εκλογές στο ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας

1 Αυγούστου 2019
20:05

 

 

Tην Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ, θα διεξαχθούν, πανελλαδικά, οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών οργάνων του ΤΕΕ. Αν κι είναι πολύ νωρίς, στη Δ. Μακεδονία, η ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), με το νέο επί κεφαλής, Στέργιο Κιάνα, έχει ξεκινήσει, ήδη, επαφές & συζητήσεις, ώστε να είναι, όσο γίνεται, περισσότερο, καλύτερα προετοιμασμένη για τη μάχη των εκλογών. Με δεδομένη και τη χρονική  – πολιτική – συγκυρία, το κλίμα στην παράταξη είναι πολύ καλό κι υπάρχει αισιοδοξία, ότι, αυτή τη φορά, μπορεί να σημειωθεί νικηφόρο αποτέλεσμα, με αλλαγή, έπειτα από πολλά χρόνια, των συσχετισμών στην “κεφαλή” του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας. Την ίδια στιγμή, ο σημερινός Πρόεδρος, Δ. Μαυροματίδης (και Διευθυντής στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας), δεν έχει ανοίξει ακόμη τα “χαρτιά” του, για το αν θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία, ωστόσο, όπως φαίνεται κι όπως ακούγεται, πολλά πράγματα – για την απόφασή του – θα εξαρτηθούν κι από τις αλλαγές στις Διευθύνσεις και στα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα υπάρξει αυτόνομη κάθοδος με τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο, γίνονται τέτοιες κινήσεις – προσπάθειες, με πιθανότερο πρόσωπο, του να ηγηθεί αυτής της “κίνησης”, εφόσον κι εάν αποφασισθεί τελικά κάτι τέτοιο, τον Σωκράτη Βατάλη, Γραμματέα – Συντονιστή της  Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης. Την πιθανή πεντάδα των υποψηφίων, για την προεδρία, θα συμπληρώσουν, όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Συλλίρης με τη «Νέα πρόταση Μηχανικών» κι η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» (στηρίζεται από το ΚΚΕ), με εκπρόσωπό της τον Δημήτριο Σιδηρόπουλο.

 

Η Χύτρα

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.