Οι δωρητές υπάρχουν πάντα (Του Γιώργου Τζέλλου)

2 Αυγούστου 2019
07:55
Κανένα σχόλιο

Βρέθηκα το απόγευμα της Πέμπτης πρώτη Αυγούστου 2019 στο Μαμάτσειο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κοζάνης , για να επισκεφθώ συγγενικό μου πρόσωπο που νοσηλεύονταν εκεί και καθώς εισερχόμουνα στην Εντατική της Καρδιολογικής Κλινικής-νέα πτέρυγα- τα μάτια μου έπεσαν στην πινακίδα που είναι αναρτημένη στον τοίχο επί της οποίας αναγράφεται πολύ λιτά η πληροφορία ότι :

« ΟΙ 21 ΚΛΙΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΘΕΌΔΩΡΟΥ ΚΑΙ κ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ-ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ»


Δωρεά ; Μπράβο ! Η πρώτη νοερή μου αντίδραση…. 

Καρυπίδης , Τσακιρίδου ; Ποιοι να είναι αυτοί ; 

Μάλλον ζευγάρι… 

Και πότε να έγινε η δωρεά ; Αναρωτήθηκα. 

Κάτι μου θύμιζε , αλλά δεν μου ερχόταν κάτι περισσότερο…… 

Θα το ψάξω, θα ρωτήσω , σκέφθηκα. 

Μπαίνοντας στο μεγάλο θάλαμο της εντατικής κλινικής, αφού είδα και συνομίλησα με την ασθενή συγγενή μου , που είναι τελικά καλά , πρόσεξα και τις κλίνες -τα κρεβάτια που πράγματι είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει τεχνολογικά . Ηλεκτροκίνητα κρεβάτια! Άψογα! 

Αλλά και ο υπόλοιπος ξενοδοχειακός εξοπλισμός είναι σύγχρονος. Η εικόνα της κλινικής ικανοποιεί και πείθει .

Μπράβο στην Διεύθυνση της και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας. 

Ρώτησα , έψαξα και έμαθα λοιπόν ότι οι δωρητές ήταν αδέρφια και όχι ζευγάρι , κατάγονταν από το Μαυροδένδρι Κοζάνης , εργάστηκαν για πολλά χρόνια ως μετανάστες στον Καναδά , δεν έγιναν πάμπλουτοι , αλλά είχαν τη θέληση και την ψυχική δύναμη ένα μέρος από τις αποταμιεύσεις τους να το διαθέσουν για το καλό των συνανθρώπων τους, επειδή η επιθυμία τους ήταν να τους βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό !. 

Εκτός όμως από τα ηλεκτροκίνητα κρεβάτια της καρδιολογικής κλινικής δώρισαν και άλλα είκοσι τέσσερα ίδια στις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου. Σύνολο σαράντα πέντε ! 


Παλιότερα δε είχαν δωρίσει και ένα ασθενοφόρο αυτοκίνητο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο! Ευεργέτες λοιπόν τα αδέρφια και αυτοί ανάμεσα στους αμέτρητους μικρούς και μεγάλους του τόπου μας ! 
Η συμβολή δε των δωρητών- ευεργετών στην πρόοδο της πατρίδας μας είναι γνωστή. 

Η εν λόγω δωρεά-αγαθοεργία έγινε το καλοκαίρι του 2016 και η Διοίκηση του Νοσοκομείου τίμησε τα αδέρφια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ανακαινισμένης καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου , που έγινε το Δεκέμβριο του 2016.


Ο Δωρητής ένα χρόνο μετά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία εβδομήντα οκτώ ετών…. Αναπαυμένος. Αιώνια η μνήμη του. 

Μπράβο λοιπόν στα αδέρφια Καρυπίδη Θεόδωρο και Τσακιριδου-Καρυπιδου Σοφία, αλλά και στον τόπο που τους γέννησε.
Μακάρι να βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές τους.

 

Τζέλλος Γεώργιος 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.