Πέμπτη 08/08/2019 στις 21:15 ακριβώς ένα αυτοκίνητο σταματάει έξω από την πόρτα της επιχείρησης στην οποία εργάζομαι στην Πτολεμαΐδα. Ένας κύριος με μικρό “κ” κατεβαίνει, αφήνει 3 κουτάβια και εξαφανίζεται.

Να πως γεμίζουμε αδέσποτα.

Από την εμπειρία μου ως άνθρωπος αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο μέσος Έλληνας δεν θέλει να λύσει κανένα πρόβλημα. Απλά θέλει να φύγει το πρόβλημα από αυτόν. Όπως οι περισσότεροι που φωνάζουν για τα αδέσποτα στην ουσία δεν ενδιαφέρονται να λυθεί το πραγματικό πρόβλημα που όντως υπάρχει (και για μένα που έχω παιδί μικρό) και να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος αυτού, απλά θέλουν να εξαφανιστούν τα αδέσποτα μέσα σε μία μέρα με την ατάκα “πάρτα σπίτι σου” χωρίς όμως να σκεφτούν πως και αύριο πάλι θα γεμίσει ο τόπος γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καμία παιδεία. Είναι αυτή ακριβώς η ατάκα που δείχνει τον είδος του ανθρώπου που αναφέρω παραπάνω, αυτουνού που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Βλέπουμε τον φίλο, τον γείτονα, τον γνωστό να κάνει πράγματα που θίγουν άμεσα ή έμμεσα την δική μας ζωή ή αρμονία αλλά δεν μας απασχολεί. Λέμε “ε, εντάξει μωρέ, ο μόνος είναι που το κάνει;” και μετά γκρινιάζουμε γιατί όλα μας φταίνε. Όταν αποφασίζεις να κρατήσεις ένα σκυλί για εσένα πρέπει να είσαι υπεύθυνος για αυτό αλλά και για τον κόσμο που ζει γύρω σου και συνυπάρχει μαζί σου. Πρέπει να το στειρώσεις και να το έχεις εμβολιασμένο!

Δυστυχώς στο βίντεο από την κάμερα που κοιτάζει στην είσοδο δεν φαίνεται καθαρά ποιος είναι αυτός ο κύριος αλλά θα δοθεί στην αρμόδια αρχή για περαιτέρω διερεύνηση.

Φωτογραφία σήμερα το πρωί, από ένα από τα αδέσποτα κουτάβια