Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης για τις δηλώσεις Χατζηδάκη περί της μετοχής της ΔΕΗ

9 Αυγούστου 2019
13:08

Περί Μετοχής της ΔΕΗ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ στο ΣΚΑΙ : 《Η μετοχή της ΔΕΗ ανακάμπτει μετά την άνοδο του Μητσοτάκη στην εξουσία》
Ουδέν ψευδέστερον.
Παραθέτω τα επίσημα στοιχεία της εξέλιξης της τιμής της Μετοχής της ΔΕΗ από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ΧΑΑ.
Η ΔΕΗ εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και του Λονδίνου στις 12 Δεκεμβρίου του 2001 με την Μετοχή στην τιμή των 12,40 ευρώ.
Τον Απρίλιο του 2004 η Μετοχή ανεβαίνει στα 21,40 ευρώ και
Τον Δεκέμβριο του 2007 η Μετοχή εκτινάσσεται στα 35,72 ευρώ. Σημειωτέον ότι τον Δεκέμβριο του 2007 η ΔΕΗ καταγράφει ζημίες της τάξεως των 550 εκ. ευρώ.!!! ενώ,
Έναν χρόνο μετά το Νοέμβριο του 2008 η Μετοχή κατρακυλά στα 9,68 ευρώ με τον κίνδυνο να εξαφανιστεί από το ταμπλό, αφού τον Ιούνιο του 2012 καταγράφει ιστορικό χαμηλό στα 1,64 ευρώ.
Τον Ιανουάριο του 2015 η Μετοχή ανεβαίνει στα 5,01 ευρώ
Τον Ιανουάριο του 2019 νέο ιστορικό χαμηλό στα 1,28 ευρώ και τέλος
Τον περασμένο Μάιο στα 1,98 ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 19 Ιουνίου του 2017 η Μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται χωρίς τον ΑΔΜΗΕ ο οποίος από την παραπάνω ημερομηνία είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ με τιμή εκκίνησης 2,32 ευρώ.
Σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ είναι στα 2,50 ευρώ.
Η άποψή μου χωρίς βεβαίως να είμαι ειδικός είναι ότι, στα χρηματιστήρια παίζονται περισσότερο κερδοσκοπικά παιχνίδια και λιγότερο αντανακλάται η αξία κάποιας εισηγμένης εταιρείας.
Από την άλλη σε μια χώρα που όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι επέστρεψε η 《κανονικότητα》οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για μια εισηγμένη επιχείρηση στις αγορές ότι 《Την βγάζει δεν την βγάζει, Δεν έχει λεφτά για κολώνες, κλπ》, μάλλον θα έπρεπε να παρέμβει η επιτροπή κεφαλαιοαγοράς. ΟΨΟΜΕΘΑ.

 

17 σχόλια

  • άσε Αδαμίδη δεν πείθεις, 5 χρόνια ..μουγκα στη στρούγκα… και ξαφνικά έχεις άποψη ακόμα και για το χρηματιστηριο !

    • ενώ εσύ που μιλούσες 5 χρόνια, τωρα που καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους είσαι στους δρόμους …να δω τώρα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που ψήφισαν τον γκαντέμη τι θα κάνουν…τα καλύτερα έρχονται μισό λεπτό να πάρω και πατατάκια …έχει γέλιο αυτός ο χειμώνας…

    • δεν πειράζει θα πειστείς όταν όλα γύρω σου χαθούν και τότε πάλι θα φταίνε οι άλλοι κι όχι εσύ με τις επιλογές σου …δεν πειράζει θα το διασκεδάσουμε …σαν έτοιμοι από καιρό…

    • τόσο επίπεδο…ΡΑ…πως να πάει μπροστά ο τόπος …η μαγκιά …της κοζάνης με ξεπερνάει …σουρδόμαγκα…ρα και ρα

  • ΤΟ ΡΑ ΣΕ ΠΕΊΡΑΞΕ,ΠΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΟΛΟ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΌΣΘΕΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΙΡΑΜΕ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΕΦΆΠΑΞ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ; ΤΑ ΤΡΟΦΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΛΕΣ ΚΑΙ Η Δ.Ε.Η. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.